Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy A5 ve A7 sızıntılarında metal tasarım ön plana çıkıyor

samsung-galaxya5-a7-161115

Samsung’un ikinci nesil Galaxy A5 ve A7 telefonlarına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete sızdı. Cihazların hem önünü hem de arkasını gösteren fotoğraflarının kaynağının Çin olduğu belirtildi. Hem Samsung Galaxy A5’in hem de Galaxy A7’nin ikinci nesil modellerinin çeşitli iyileştirmelerle birlikte gelmesi bekleniyor.

Dedikodulara göre, yeni Samsung Galaxy A5, 5.2 inç Full HD ekranla birlikte gelecek. Sekiz çekirdekli 1.6 GHz Exynos 7 işlemciye Mali-T720 grafik işlemcisi, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik edecek. Cihazın kutusundan Android 5.1.1 işletim sistemiyle çıkacağı belirtilirken, microSD kart ile depolama alanını artırmanın mümkün olacağı ifade edildi.

Yeni Samsung Galaxy A7’de ise ekran boyutunun 5.5 inçe çıkması ve Exynos işlemcinin yerini dört çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciye bırakması bekleniyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafızanın eşlik edeceği belirtilirken, A7’de de microSD kart ile depolama alanının artırılabilmesi öngörülüyor. İkinci nesil Samsung Galaxy A7 de kutusundan Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak.

Her iki telefonda da 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera bulunması bekleniyor. Orijinal Samsung Galaxy A5 ve yeni model karşılaştırıldığında, tasarımdaki değişiklikler ön plana çıkıyor. Hoparlör ızgarasının cihazın altına taşınması ve kamera ile flaşın değiştirilmesi, görsel değişiklikler olarak göze çarpıyor. Sızıntılarda metal kasalarıyla da dikkat çeken yeni Samsung Galaxy A5 ve A7’nin ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyat etiketlerinde ne yazacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER