Teknoloji

Yeni Samsung CEO’su Windows tablet ve telefonlara gösterilen ilgiyi yetersiz olarak niteledi

Samsung’un mobil iletişim birimi başkanıyken tüm şirketin CEO’larından biri olan JK Shin, Galaxy S4 tanıtımı sırasında Microsoft’a karşı sert ifadeler kullandı. Samsung ile Microsoft arasındaki ilişkilere yönelik bir soruyu yanıtlayan çiçeği burnunda CEO, Windows işletim sistemli tablet ve akıllı telefonların iyi satmadığını ve pazarda Android’e yönelik bir tercih olduğunu dile getirdi. Shin Windows tabanlı ürünlere Avrupa’da da beklenilen ilginin gösterilmediğini sözlerine ekledi.

jk-shin-samsung-150313

Samsung bir süre önce Windows RT tabletlerini ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunmama kararını açıklamıştı. Şirket buna gerekçe olarak müşterilerde oluşan kafa karışıklığını ve talep azlığını göstermişti. Her ne kadar Microsoft, Windows 8’in başlangıcını sağlam olarak nitelese de, şirketin bu konuda donanım ortaklarını da ikna etmesi gerektiği gözüküyor.

Samsung’un Android’e olan bağlılığını azaltmayı istediğine dair haberler etrafta dolaşırken, şirketin yıl içinde üst sınıf bir Tizen telefon çıkaracağını duyurması bu haberlerin doğruluğuna bir işaret olarak algılanmıştı. Ancak JK Shin bu durumu hızla tersine çevirdi ve şirketin Android’e sadakatinin altını çizdi. Android’i sevdiklerini belirten Shin, Google ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi planladıklarını ve şu an için ortada bir anlaşmazlık olmadığını dile getirdi.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER