DosyaEğlence

Yeni PC’niz için en iyi oyunlar (2018)

pc oyunArtık oyun deneyimi konusunda akıllara ilk olarak oyun konsolları ve mobil cihazlar gelse de, oldukça büyük bir grup bilgisayar üzerinde oyun oynamaya devam ediyor. Özellikle oyun deneyimi için geliştirilen bilgisayarlar seçenekleri de düzenli olarak artıyor. 2018’e yeni bir bilgisayar ile merhaba diyenlerin eğlenmesine yardım olacak en iyi oyun seçeneklerinden bazılarını sizler için sıraladık.

Destiny 2

Uzun bir günün ardından stres atmak için biraz oyun oynamak oldukça faydalı oluyor. Bu konuda etkili oyunlardan biri olarak gösterilebilecek Destiny 2, selefine kıyasla oyuncuları çok daha kolay biçimde yakalamayı başarıyor. Oyunda ustalaşmak için çok uzun bir zamana ihtiyaç duyulmuyor. Buna ek olarak, oyunun hikayesinin zenginliği ve animasyon bakımından güçlü olması da dikkat çekiyor. Gerçeklikle, bir nebze de olsa, bağını koruması da Destiny 2’nin güzel yönleri arasında yer alıyor. Oyuncular dost Muhafızlar ile birlikte çalışıp uzaylıları alt ederek Dünya’yı kurtarmak için mücadele ediyor. Destiny 2, Windows üzerinde oynanabiliyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

Garip isminin söylenmesine alışmak biraz zaman alsa da, PUBG cesur oyuncularla, gerçek zamanlı ve kalabalık bir savaş deneyimi isteyenlere aradıkları heyecanı yaşatıyor. Oyunun grafiklerinin Destiny 2 veya Overwatch kadar gelişmiş olmaması ve hikaye eksikliğinden dolayı oyunun biraz tekrara düşmesi nedeniyle sıkıcılık bir tehlike gibi görünse de, düzenli olarak yayınlanan güncellemelerle eklenen yeni özellikler oyuncuları mutlu ediyor. Son güncellemeyle bir “ölüm kamerası” ve anında tekrar özelliğine kavuşan PUBG, oyunculara nasıl öldüklerini ve hatalarını görmelerinde yardımcı oluyor. Windows üzerinde oynanan oyun, Steam aracılığıyla satın alınabiliyor.

Dream Daddy: A Dad Dating Simulator

Sağlıklı ilişkilerin yaşandığı role bürünme oyunlarını sevenler için Dream Daddy, son derece keyifli vakit geçirmeyi sağlayacak bir araç olabilir. Oyunda oyuncular, genç kızına bakmakla yükümlü bekar bir babayı yönetiyor ve diğer bekar babalarla arkadaş olup kadınlarla tanışıyor. Birbirinden farklı sonlara sahip oyunda, oyuncular farklı tarz ve karakterdeki babalar arasında seçim yapabiliyor.

Steam aracılığıyla indirilebilen oyun; Windows, macOS ve Linux üzerinde oynanabiliyor.

Twin Saga

Tayvanlı geliştirici X-Legend’ın imzasını taşıyan Twin Saga 2016’nın sonlarında yayınlanmasına rağmen, ilginç özellikleriyle bu listeye girmeyi hak ediyor. Anime sevenleri eğlendirecek kesitler barındıran oyunda, görevlerin belli bölümleri otomatik olarak karakter tarafından geçilebiliyor. Böylelikle oyuncuların güçlerini gerçek kavgalara saklaması mümkün oluyor. Farklı karakter sınıfları arasında seçim yapılabilmesi ve bu sınıflar arasında geçiş yapılabilmesi de oyunu keyifli hâle getiriyor.

Windows üzerinde oynanabilen Twin Saga, Steam aracılığıyla satın alınabiliyor.

Cuphead

Walt Disney’in 1930’lu yıllardaki çizgi filmlerine aşina olanlar ve bu filmleri beğenenler, Cuphead’in tasarımından fazlasıyla etkilenebilirler. Görsel bakımdan oldukça başarılı olan oyun, zorluğuyla da cazibesine farklı bir boyut daha eklemeyi başarıyor.

Windows üzerinde oynanan Cuphead, Steam aracılığıyla indirilebiliyor.

Resident Evil 7

Resident Evil 7, bağımsız bir oyunmuş gibi, sakin ve mütevazı bir başlangıç yapıyor. Ancak sonra işler bir anda değişiyor. Saklanan korkutucu karakterler, evin köşelerinde ortaya çıkıyor ve ev bir zombi labirentine dönüşüyor. Zombi maceralarını sevenlere heyecanlı dakikalar yaşatma potansiyeli yüksek olan oyun, Windows üzerinde oynanabiliyor.

Resident Evil 7, Steam aracılığıya satın alınabiliyor.

Emily is Away Too

Bir zamanlar oldukça popüler olan AIM, ICQ ve MSN Messenger gibi masaüstü anında sohbet yazılımları üzerine kurulu olan Emily is Away Too’da oyuncuların görevi, kendilerini hatırlamayan ve asla birlikte olamayacakları Emily’yi mutlu etmek. Ergenlik dönemindeki platonik aşklarını hatırlamak isteyenler için ideal olan oyun Steam aracılığıyla indirilebiliyor. Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri oyunu destekliyor.

League of Legends

League of Legends 2009’da yayınlansa da, güncelleme sıklığı sayesinde hâlâ yeni hissiyatını vermeyi başarıyor. Büyük bir yenilemeden geçen oyun, daha sezgisel ve sade bir tasarımla birlikte yeni oyun içi özelliklere de kavuştu. Düzenli olarak yeni şampiyonların eklendiği oyun, eSpor konseptinin de önemli ayaklarından birini oluşturuyor.

Windows ve macOS üzerinden oynanabilen League of Legends, resmi internet sitesi aracılığıyla indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER