Teknoloji

Yeni Office Web Uygulamaları SkyDrive üzerinden yayınlandı

Microsoft yepyeni Office Web Uygulamalarının varlığını duyurdu. SkyDrive aracılığıyla sunulan ve Office 2013 havası taşıyan bu uygulamalar geçen temmuz ayından beri ön izleme modu kapsamında kullanıcılara açıktı ve 750 bin kadar test kullanıcısı bu ürünleri test etti. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Office Web Uygulamaları Windows 8, Internet Explorer 10 ve iOS 6’ya göre ayarlandı.

Office Web Uygulamalarının arasında Word Web App, Excel Web App, PowerPoint Web App ve OneNote Web App bulunuyor. Dokümanlar daha öncesine göre yüzde 30 daha hızlı işlenirken Microsoft Office Web Uygulamalarının standart Microsoft Office uygulamalarıyla iyi bir şekilde anlaştığını ve tamamen uyumlu olduğuu kaydetti. Ne var ki, Office Web Uygulamaları sadece temel fonksiyonları barındırıyor, masaüstü yazılımda bulunan gelişmiş özellikler bu web versiyonlarında yer almıyor.

Word Web Uygulaması yorum ekleme ve görüntüleme desteği, yeni bir sayfa düzeni ve resim araçları kazandı. PowerPoint Web Uygulamalarına ise video oynatma desteği eklendi, kullanıcılar tablet ve akıllı telefonlarıyla da görüntüleme yapabilecek; ayrıca bu yazılıma da yeni bir yorum ve ortak çalışma desteği eklendi. OneNote uygulamasında ise bütün bir sayfa ya da sadece bir bölüm üzerinde arama yapmak mümkün oluyor. Excel Web Uygulaması da internet tarayıcısı üzerinden doğrudan çıktı alma, tablo dosyalarını yeniden adlandırma veya yeni sayfalar ekleme gibi işlevler barındırıyor.

Office Web Uygulamaları ilk olarak 2010’da çıkmış ve kullanıcılara Office’i web tarayıcısı üzerinden kullanma fırsatı sunulmuştu. Güncellemeler dokunmatik ekranlı cihazlar üzerinden düzenleme, ek format kontrolleri ve web uygulamaları genelinde tutarlı ortak çalışma ve işbirliği desteği gibi unsurları da barındırıyor. Kullanıcılar yeni Office Web Uygulamalarına Outlook.com veya SkyDrive üzerinden erişebilir.

İlgili >> Office

İLGİLİ HABERLER