BilimDosya

‘Yeni normal’de MediaMarkt’ta alışveriş nasıl oluyor? [Video]

'Yeni normal'de MediaMarkt'ta alışveriş nasıl oluyor? [Video]

MediaMarkt mağazaları mart ayının sonlarına doğru yeni tip koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla geçici olarak kapatılmıştı. Salgının ilk dalgasının atlatıldığına dair işaretlerin ardından devlet tarafınan alınan bir dizi kararların neticesinde MediaMarkt mağazaları, 1 Haziran tarihinden itibaren yeniden faaliyet göstermeye başladı. MediaMarkt, Güvenli Alışveriş İlkeleri olarak adlandırdığı çeşitli önlemler eşliğinde hem müşterilerine hem de çalışanlarına güvenli ve sağlıklı bir mağaza ortamı sunuyor.

İstanbul Ataşehir’de bulunan Metropol Alışveriş Merkezi’ndeki MediaMarkt mağazasına gittik ve ‘yeni normal’ olarak adlandırılan dönemde MediaMarkt’ta alışverişin nasıl olacağını gözlemledik. MediaMarkt, mağazanın kapısından içeri girip alışverişi yapıp dışarı çıkıncaya kadar, aldığı önlemler sayesinde güvenli bir ortamı sunuyor. Videoda nasıl bir alışveriş ortamının sunduğunu detaylarıyla anlatıyoruz.

MediaMarkt’ta güvenli alışveriş ortamı için alınan önlemler

Mağazada bulunabilecek müşteri sayısını, satış alanının onda biri olacak şekilde sınıflandıran MediaMarkt, açılış ve kapanış saatlerini, mağaza giriş ve çıkış kapılarını ve alanlarını da bu doğrultuda tekrar düzenledi. Maksimum müşteri sayısını mağaza içerisindeki uyarı panolarıyla belirten MediaMarkt, çalışma saatlerini ve sağlık tedbiri uygulamalarını da bu alanlarda bildiriyor. Mağaza girişlerine dezenfektanlı paspas ve el dezenfektanı, aynı şekilde reyonlara da el dezenfektanı koyan, sosyal mesafe, demo ürün temizliği ve dezenfektan kullanımı için bilgilendirmeler yapan MediaMarkt, çalışanları aracılığıyla da teknolojiseverlerin denemek isteyeceği demo ürünleri dezenfekte ediyor. Tüm bunlara ek olarak mağaza girişinden çıkışına kadar tüm alanlara sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılar konuldu.

MediaMarkt Türkiye, mağaza içerisinde yer alan asansör veya yürüyen merdivenler için sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılar bulunduracakken tüm mağazalarını sabah açılış öncesi, öğlen ve akşam saatlerinde olmak üzere 3 kere temizliyor, mağaza içerisindeki ürünleri ise 2 saatte bir kere olmak üzere dezenfekte ediyor, ürünleri reyona yerleştirdikten sonra dezenfektan ile temizliyor ve temas edilen ürünlerin temizliğini de temasın hemen ardından gerçekleştiriyor. Alışveriş arabalarını da günde 3 kere özel olarak temizleyen olan MediaMarkt Türkiye, bu süreçte teknolojiseverlere sunduğu oyun alanları gibi bazı imkanlarına da hijyen gerekçesiyle bir süreliğine ara veriyor.

Teknolojiseverlere hijyen tedbirleri altında en konforlu alışveriş imkanını sunmayı hedefleyen MediaMarkt Türkiye, mediamarkt.com.tr ve Çağrı Merkezinden son sürat hızla hizmet etmeye devam ediyorken aynı zamanda çok kanallı yönetim yapısı sayesinde web sitesinden alınan ürünlerin mağazadan teslim alınmasına da imkan tanıyordu. Mağazalarındaki “İnternet Teslimat Noktası”nda da gerekli tedbirleri uygulamaya alan MediaMarkt Türkiye, bu alanda da ürün paketlerine zarar vermeden, paketlerin dezenfektan aracılığıyla dezenfekte edilmesini sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER