Teknoloji

Yeni Nike HyperAdapt önümüzdeki ilkbaharda satışa sunulacak

nike hyperadapt

Geleceğe Dönüş 2‘de 2015 için yapılan tahminlerin önemli bir kısmı gerçeğe dönüşmese de, Nike bağcıkları kendi kendine bağlanabilen ayakkabılarını 2015’te duyurmuş ve 2016’da piyasaya sürmüştü. HyperAdapt adını taşıyan ve sınırlı sayıda üretilen ayakkabı, 720 dolar gibi çok yüksek bir fiyat karşılığında satılmış ve satıştan elde edilen gelir Parkinson ile mücadele için yapılan araştırmalara aktarılmıştı. O dönemde Nike HyperAdapt sahibi olamayanlar için yeni bir fırsat daha geliyor.

Nike günlük kullanıma daha uygun bir tasarıma ve selefine kıyasla daha uygun bir fiyata sahip yeni HyperAdapt’i 2019’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İlk olarak SoleCollector sitesi tarafından gündeme taşınan iddia, Nike tarafından da doğrulandı. Şirketten yapılan açıklamada, yeni nesil HyperAdapt’in basketbol sahalarında kullanılması amacıyla tasarlandığı ve 2019’un ilkbahar aylarında satışa sunulacağı belirtildi. Yeni HyperAdapt’e sahip olmak isteyenlerin 350 dolar ödemesi gerekecek.

Yeni Nike HyperAdapt haberini sürpriz olarak nitelemek ise pek mümkün değil. 2015’te çıkardığı ilk versiyonu HyperAdapt 1.0 olarak adlandırılan şirket, yeni bir versiyon daha hazırlayacağının işaretini en baştan vermişti. Yeni modelde fiyat indirimine gidilmiş olsa da, 350 doların da bir spor ayakkabı için oldukça yüksek bir rakam olduğunu ve bu nedenle de ayakkabının yine kısıtlı bir kitle tarafından alınabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER