Teknoloji

Yeni nesil iPod touch parçalarına ayrıldı, içinden neler çıktı?

iFixit tayfası dördüncü nesil iPod Shuffle’dan sonra dördüncü nesil iPod touch’ı da parçalarına ayırarak geniş çaplı bir donanım incelemesi gerçekleştirdi. Site editörlerinin iPod touch’ı parçalama işlemi hâlen sürüyormuş, ancak şimdiye kadar elde ettikleri bulgular da bir o kadar ilginç.

Yeni iPod touch modeli şimdiye kadarki modeller içinde en kolay açılabilen olmuş. Cihazın 640 x 960 çözünürlüklü LCD ekranı iPhone 4’te olduğu gibi dış cama kaynaklanmış. Ön panel ve cihazın ağırlığının yüzde 10’unu oluşturan batarya arasında elektromanyetik girişim kalkanı yer alıyor. Kalkanın ardında 3.44 Whr Lityum Polimer batarya yer alıyor. Bu batarya cihazın anakartına diğer Apple cihazlarında olduğu gibi lehimlenmişken aynı işlem kulaklık girişi için uygulanmamış.

Aşağıda bağlantısını verdiğimiz iFixit sayfasını favorilerinize alıp bugünlerde ara sıra girin. Bakalım yeni iPod touch’ta başka ne gibi numaralar bulunuyor.

İlgili – iFixit

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=auto&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.ifixit.com%2FTeardown%2FiPod-Touch-4th-Generation-Teardown%2F3562%2F1
İLGİLİ HABERLER