Eğlence

Yeni nesil Apple TV 4K içerik desteğine sahip olmayacak

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

4K televizyon pazarı epey karmaşık durumda ve BuzzFeed News tarafından yayınlanan bir habere göre Apple da bu karmaşıklığın giderilmesine yıl içinde pek yardımcı olmayacak gibi görünüyor.

Sitenin verdiği habere göre Apple önümüzdeki haziran ayında beklediğimiz yeni nesil Apple TV’de 4K içerik yayınını desteklemeyecek. Şirketin iTunes veya Apple TV’ye 4K içeriğin ne zaman geleceği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadığını düşünecek olursak bu beklenti yanlış değil gibi görünüyor. Apple’ın planları hakkında bilgili bir kaynağın BuzzFeed’e söylediğine göre, “4K mükemmel, ancak hâlâ emekleme aşamasında”.

Apple 4K ile ilgili çekinceler yaşama noktasında yalnız değil, ancak bu durum yıl içinde 4K TV pazarının yeni gelecek içeriklerle birlikte uçuşa geçeceğini bekleyenler için epey bir hayal kırıklığı yaratacaktır. Tabii ki, şirketin televizyon pazarıyla ilgili epey fazla planı var; HBO ile işbirliği dahilinde duyurulan Apple TV yayın servisi ve haziran ayında gelmesi beklenen internet televizyon servisi son zamanlarda gündemde epey yer tutuyor ve muhtemelen 4K öncelikler arasında üst sıralarda bulunmuyor.

Üstelik Apple henüz bütün o 4K verisiyle ilgili bir anlaşma yapmayı istemiyor. Geçen haftanın başında Recode, Apple’ın TV ağlarını şirketin televizyon yayın servisi için kendi yayınlarını sağlamaları için ikna etmeye çalıştığını yazmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER