Teknoloji

Yeni Microsoft Office Windows Phone uygulaması iOS versiyonuna olan benzerliğiyle dikkat çekiyor

ms-office-wp-190115

Microsoft’un yerel uygulamalarını iOS ve Android gibi mobil platformlarına getirme konusunda sergilediği çaba takdire şayan olsa da, kimi zaman bu platformlara öncelik verilmesi Microsoft’un kendi mobil platformunu kullananların ihmal edildiklerini hissetmesine neden oluyor.

Örneğin Microsoft Office Windows Phone uygulaması pek çok kişi tarafından platformun en kötü uygulamalarından biri şeklinde nitelenirken, Joe Belfiore Windows Phone kullanıcılarının önümüzdeki şubat ayı itibarıyla yeni bir Office uygulamasına kavuşacaklarının sözünü vermişti.

Belfiore’nin söz verdiği tarihin yaklaşmasıyla birlikte Microsoft Office’in yeni Windows Phone uygulamasına ait ekran görüntüleri de internete sızmaya başladı. Uygulamanın iOS versiyonuna bir hayli fazla benzemesiyse hemen dikkat çekiyor.

Ekran görüntülerinin Microsoft Kolombiya ofisinin Facebook sayfasından sızması doğruluk ihtimalini artırsa da, paylaşılan materyallerin pazarlama amacıyla hazırlanmış olması da muhtemel gözüküyor. Ancak her iki senaryoda da talihsiz hatalardan söz etmek yanlış olmayacaktır.

Office iOS uygulamasının kullanışlı yapısıysa şirketin uygulamayı olduğu gibi Windows Phone’a taşıyarak mantıklı bir hamle gerçekleştirebileceği düşüncesini oluşturuyor. Microsoft’un yeni Office Windows Phone uygulamasını şubat ayının ortasında tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER