Teknoloji

Yeni Microsoft Edge Windows Update üzerinden dağıtıma çıkıyor

microsoft edge

Microsoft yeni Edge internet tarayıcısını Windows Update üzerinden dağıtmaya başladı. Edge’in Chromium tabanlı yeni versiyonu ocak ayında çıkmıştı, ancak Windows kullanıcılarının bunu bizzat gidip elle indirmeleri gerekiyordu. Microsoft destek makalesinde belirtildiğine göre, bu yeni sürüm şimdi Windows Update üzerinden sunuluyor. Böylece çok yakında kullanımda olan 1 milyondan fazla Windows 10 cihazına ulaştırılmış olacak.

Görünüşe göre Edge, Windows 10 1803 veya daha yüksek versiyonla yüklü bilgisayarlara Windows Update üzerinden otomatik olarak yüklenecek. Bu da Windows 10’un şu anda desteklenen büyük orandaki versiyonlarının kapsandığını gösteriyor. Çok yakında Windows Update üzerinde birçok kullanıcı Edge güncellemesini görecektir. Her zaman olduğu gibi Microsoft, bu güncellemeyi dağıtmak için de kademeli bir politika izliyor. Yani henüz bu güncellemeyi Windows Update üzerinde görmezseniz, endişelenmeyin.

Microsoft Edge için son aylarda yapılan iyileştirmeler

Microsoft son aylarda Edge’i adım adım iyileştiriyor. Son olarak eklenti eşzamanlama imkanı da geldi. Ne var ki, göz atma geçmişi ve sekme eş zamanlama hâlâ desteklenmiyor. Ancak Microsoft bunu da yazın etkinleştirmeyi planlıyor.

Ayrıca Microsoft dikey sekmeleri, yeni bir kenar çubuğu arama özelliğini, Pinterest entegrasyonunu önümüzdeki aylarda Edge’e getirmeyi planlıyor. Microsoft Google ile birlikte çalışarak yazım denetleyicisini ve kaydırma desteğini de iyileştiriyor. Ayrıca Edge’de Progressive Web Uygulamalarının iyileştirilmesi için de çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER