Teknoloji

Yeni Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad yolda

apple-imac-klavye-fare-091015

Apple yakında her Mac kullanıcısının indirmesine sunulacak olan OS X 10.11.1 sürümünün beta versiyonlarını geliştiricilere dağıtmaya devam ediyor. En son versiyon yeni klavye, fare ve izleme dörtgeni aksesuarlarının bazı ipuçlarını içeriyor.

Fransız web sitesi Consomac Magic Trackpad 2, Magic Mouse 2 ve Magic Keyboard aksesuarlarından özel olarak bahsedilen bazı konfigürasyon dosyalarına rastladı. Bu yeni donanımların çıkışa yaklaştığını varsayarsak, bunların gelecek hafta çıkması beklenen 4K 21.5 inç ekranlı iMac ile birlikte tanıtılmasını bekleyebiliriz.

Apple’ın yeni Force Touch teknolojisi bu yılın başlarında MacBook ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarına gelmişti. Daha sonra da bu teknolojiyi 3D Touch adıyla iPhone 6s akıllı telefonlarında gördük. Şimdi aynı teknolojinin yeni Magic Mouse ve Magic Trackpad ürünlerinde de bir şekilde yer almasını bekleyebiliriz.

apple-imac-klavye-fare-dosya-091015

 

Daha önce sızan bazı belgeler yeni bir farenin ve kablosuz klavyenin yolda olduğunu işaret ediyordu. Bu belgelere göre Apple entegre değiştirilebilir pillerden ve Bluetooth Low Energy desteğinden yararlanmayı planlıyordu. Yeni Magic Mouse 2 ve Magic Trackpad 2’nin bu özellikleri barındırmasını bekleyebiliriz.

 

Şu an için hakkında bir şey bilinmeyen tek cihaz olarak klavye görünüyor. Yeni tasarım ve donanım değişikliklerinden bahsediliyor, böylelikle “Magic” takısını taşıyan diğer ürünlerle birlikte aynı hizaya getirilmiş olacaktır. Entegre pili yeni klavyede de bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER