Teknoloji

Yeni MacBook Air’in üretimi yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak

yeni macbook airApple’ın 13 inç ekranlı MacBook Air’i Retina ekranla yenileyeceğine dair haberler çok uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Söz konusu modelin şirketin portföyünde 12 inç MacBook ve mevcut 13 inç MacBook Air’in yerini alacağı söyleniyor. Bu modelin haziran ayının başında tanıtılacağı söylense de, Digitimes tarafından yayınlanan bir haber Apple’ın planlarının değiştiğini gösteriyor. Habere göre, yeni MacBook Air üretimi yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

ABD’de 899 dolardan başlayan fiyatlarla satılması beklenen bilgisayarın 4 Haziran’da WWDC 2018 açılış etkinliğinde gözler önüne çıkmasına artık pek fazla ihtimal verilmiyor. Haberde üreticilerin gerekli bileşenleri tedarik ettiği, ancak Apple’ın üretim için onayı yılın ikinci yarısının başlamasıyla vereceği söyleniyor.

Digitimes’ın haberinde de Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Air olarak anılıyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin stratejisinde değişikliğe gitmesi ve bilgisayarı sadece MacBook adıyla çıkarması muhtemel görünüyor. Retina ekranlı yeni dizüstü bilgisayarın ince bir kasaya sahip olacağı ve Intel’in en yeni dizüstü bilgisayar işlemcisini barındıracağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Cihazda yer alacak giriş sayısı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Apple geçtiğimiz yıl WWDC açılış etkinliğinde daha güçlü bileşenlerle yenilediği dizüstü bilgisayarlarını gözler önüne çıkarmıştı. Şirketin henüz üretime başlamasa da, yeni MacBook Air ile ilgili ilk resmi ipucunu WWDC 2018’de verebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER