Teknoloji

Yeni MacBook Air iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

Yeni MacBook Air, uzun süren bir bekleyişin ardından geçtiğimiz hafta resmiyet kazanmıştı. Apple en yeni dizüstü bilgisayarını “Bugüne kadarki en yeşil Mac” olarak tanımlamış ve kapağının yüzde 100 yeniden dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olmasını özellikle vurgulamıştı.

iFixit tarafından gerçekleştirilen parçalara ayırma işlemi, 2018 model MacBook Air’in Apple’ın son zamanlarda çıkarttığı diğer modellere kıyasla daha kolay tamir edilebildiğini gösteriyor. Buna rağmen, yeni Air iFixit’ten 2015 model Air kadar yüksek bir puan alamıyor.

yeni macbook airParçalara ayırma işlemi, Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarında yapışkan çözeltiler yerine yapışkan şeritleri tercih ettiğini gösteriyor. Bu şeritler dizüstü bilgisayarı parçalarına ayırırken rahatlıkla çıkarılabiliyor. iFixit’in operasyonu, 2018 model MacBook Air’in pilinin eskiye kıyasla daha kolay değiştirilebildiği yönündeki haberleri de doğruluyor.

Touch ID sensörünün ve Thunderbolt girişlerinin ayrı devre kartlarına yerleştirilmesi de ayrıca dikkat çeken bir diğer tasarım tercihi oluyor. Bu sayede girişlerden biri arızalandığında ana devre kartını tamamen değiştirmeye gerek kalmıyor.

Yeni MacBook Air iFixit’ten 3 puan alabildi

Yeni MacBook Air, üretimindeki ve devre tasarımındaki farklı dokunuşlara rağmen, Apple’dan tamir edilebilirlik konusunda sadece 3 puan alabildi. Dizüstü bilgisayarın düşük puan almasında iFixit’in yapışkan şeritler yerine yeniden kullanılabilir vidaları tercih etmesi ve bellek ile depolama alanının yükseltilememesi etkili oldu. Yine de, 2018 model MacBook Air, MacBook’larda oluşmaya başlayan “tamir edilemez” imajının kısmen de olsa kırılmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER