Teknoloji

Yeni MacBook Air diğer dizüstü bilgisayarlarda olmayan bir işlemciye sahip

yeni macbook air
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Retina ekranlı yeni MacBook Air, Apple‘ın geçtiğimiz salı günü düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkmıştı. Hemen hemen her alanda selefinden daha iyi olan yeni modelle Air ve Pro serilerindeki mesafe biraz daha kısalırken, Apple’ın yeni Air ile ilgili olarak sahnede paylaşmadığı bir detay da dizüstü bilgisayara ayrıcalıklı bir konum sağlıyor. Retina ekranlı MacBook Air, en azından şu an için, başka bir dizüstü bilgisayarda bulunmayan bir işlemci taşıyor.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, yeni dizüstü bilgisayarda 1.6 GHz Intel Core i5 işlemci bulunuyor. Turbo Boost sayesinde işlemci hızı 3.6 GHz’ye kadar yükseltilebiliyor. Potansiyel kullanıcılar RAM’i 16 GB’ye, depolama seçeneğini ise 1.5TB SSD’ye kadar çıkartabilse de, işlemci için başka bir seçenek sunulmuyor.

Ancak AnandTech’in haberi, yeni MacBook Air’in işlemcisi Intel’in portföyünde oldukça ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Habere göre, dizüstü bilgisayarda Intel’in kısa süre önce duyurduğu Amber Lake işlemci ailesinin üyesi olan 5 Watt Y serisi bir işlemci bulunuyor. Söz konusu işlemcinin kayda değer performans artışının yanı sıra pil ömrünü yukarı çıkarmayı da sağladığı belirtiliyor.

Bir önceki nesil MacBook Air’lerde beşinci nesil Broadwell işlemci bulunuyordu. Yeni modeldeki işlemci, bir öncekine kıyasla hatırı sayılır bir performans artışı vadediyor. Hem CPU hem de GPU tasarımı yenilenirken, yüksek performans modunda bile güç tüketiminin hatırı sayılır ölçüde aşağıya çekilmesi dikkat çeken bir değişim olarak tanımlanıyor.

Yeni MacBook Air 13 saate kadar pil ömrü vadediyor

Yeni MacBook Air ile kullanıcılar 12 saat boyunca dizüstü bilgisayarı şarja takmadan internette gezebiliyor. Video izlerken ise bu süre 13 saate çıkıyor. Söz konusu süreler, Apple’ın portföyündeki diğer MacBook’larında sunduğu pil ömürlerinden daha uzun.

İLGİLİ HABERLER