Teknoloji

Yeni MacBook Air’in piyasaya çıkışı sonbahara kalabilir

yeni macbook air 2022

Apple bu yıl içinde yeni bir MacBook Air ve 13 inç ekranlı yeni bir MacBook Pro modelini gözler önüne çıkaracak. Daha önceki haberlerde Apple’ın MacBook Air’i haziran ayında WWDC 2022 sırasında duyurabileceği belirtilmişti. Ancak Apple hakkındaki haberleriyle tanınan gazeteci Mark Gurman, dizüstü bilgisayarın tanıtımının 2022’ye kaldığını iddia etti.

Gurman’ın Power On isimli bültenine göre; Apple normal şartlar altında hem tasarımı yenilenmiş hem de M2 işlemci taşıyan MacBook Air’i 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında çıkarmayı planlıyordu. Ancak bazı endişeler nedeniyle şirketin bu kararını değiştirdiği ve dizüstü bilgisayarın çıkışını 2022’nin ikinci yarısına ertelediği belirtildi.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo da bir süre önce Apple’ın yeni MacBook Air’in geniş ölçekli üretimine 2022’nin ikinci veya üçüncü çeyreğinde başlayacağını belirtmişti. Bu iki öngörünün birleşimi, Apple’ın yeni Air’i eylül ayında tanıtabileceğini düşündürüyor.

Yeni Air’de M2 işlemcinin kullanılacağı ve daha köşeli bir tasarıma geçiş yapılacağı söyleniyor. Apple’ın bilgisayarda mini LED panel kullanmayacağı ve çentikli bir ekrana yer vereceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Mark Gurman’ın yeni Apple ürünleriyle ilgili tahminleri sadece Air ile sınırlı kalmıyor. Tecrübeli gazeteciye göre, şirket bu yıl içinde üst segment bir MacBook Pro çıkarmayacak. M2 Pro ve M2 Max işlemcili bilgisayarlar için 2023’ü işaret eden Gurman, Apple’ın bu yıl içinde 13 inç ekranlı M2 işlemcili bir MacBook Pro tanıtabileceğini belirtti.

Apple, M1 işlemcili Mac’lerdeki döngüsünü M2’de de sürdürmeyi planlıyor gibi görünüyor. Şirket 2020’de M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini modellerini duyurmuştu. Dolayısıyla Apple’ın sonbaharda M2 işlemciyi duyurduktan sonra üst segment MacBook Pro ve iMac Pro modellerini 2023’e bırakabileceği belirtiliyor.

Yeni MacBook Air hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak üretim için çarkların dönmeye başlamasıyla birlikte telefonlara dair yeni detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER