Teknoloji

Analistler Mac satışlarında düşüş öngörüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni mac1983’ten bu yana Apple’ı takip eden gazeteci Philip Elmer-DeWitt, Cupertino merkezli şirketin çeyrek sonuçları için analistler tarafından hazırlanan raporları derledi. Analistlere göre, Mac satışlarında yıllık düzlemde görülen ve üç çeyrektir devam eden düşüş dördüncü çeyreğe taşınacak. Apple geçtiğimiz mali yılın son çeyreğinde 5.7 milyon Mac sevkiyatı gerçekleştirmişti. 2016 mali yılının son çeyreğinde bu rakamın yüzde 10.79 düşüşle 5.1 milyona gerilemesi öngörülüyor.

19 analist tarafından yayınlanan raporlarda tahmini sevkiyat rakamları 4.65 milyon ve 5.8 milyon arasında değişiyor. Hazırlanan raporların ikisinde analistler Mac satışları için artış öngörüyor.

Mac satışları neredeyse bir yıldır düşüyor. Ancak bu düşüş PC pazarındaki genel düşüşün altında bir seviyede seyrediyordu. Ancak mevcut işaretler yılın üçüncü (Apple’ın mali yılının dördüncü) çeyreği itibarıyla bu durumun değişeceğini gösteriyor.

Yeni Mac modelleri bekleniyor

Geride kalan çeyrekte Mac satışlarının düşmüş olmasının altında ise makul bir sebep bulunuyor. Pek çok kişi, önümüzdeki perşembe günü tanıtılması öngörülen yeni Mac modellerini bekliyor. Yeni MacBook Pro, MacBook Air ve iMac modelleriyle Apple’ın 2017 mali yılının ilk çeyreğinde nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak ediliyor. Mevcut satış rakamları ise Apple tarafından 26 Ekimde Türkiye saatiyle 00:00’da açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER