Teknoloji

Yeni Mac Pro iFixit’e göre en kolay sökülüp birleştirilen Apple cihazı

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda yurt dışında piyasaya sürdüğü ve şubat ayında da Türkiye teslimatlarının başlaması beklenen güçlü masaüstü bilgisayar Mac Pro da iFixit tayfasının alet çantasından kurtulamadı. Diğer Apple cihazlarının aksine Mac Pro kolaylıkla sökülüp birleştirilebilen bir ürün gibi görünüyor.

ifixit-mac-pro-020114Apple genellikle cihazlarının açılmasını ve içindeki parçaların değiştirilmesini istemiyor. Bu nedenle birbirinden ayrılması zor parçalarla bezenmiş ürünler geliştiriyor. Ancak Mac Pro bu kuralı bozacak şekilde modüler ve sökülmesi kolay bir yapıda geliyor.

Bu duruma şaşıran iFixit’in söylediğine göre Mac Pro sahipleri bilgisayarın içindeki parçaları kolaylıkla değiştirebilir, örneğin bilgisayar içinde yer alan Xeon işlemcinin yerine bir başkasını takabilir.

Mac Pro sahipleri en temel versiyonu tercih edip daha sonra işlemci üzerinde kendi oynamalarını yaparak tasarruf edebilirler. Ayrıca ihtiyaç duydukları takdirde RAM artırımı veya fan değişimi gibi işleri de kolaylıkla gerçekleştirilebilirler gibi görünüyor.

Bununla birlikte dahili depolama alanını artırma veya yeni port ekleme gibi imkanlar yok gibi görünüyor. Apple kasada bunlar için boşluk bırakmamış. Ayrıca bazı yeni konnektörler ve karmaşık, sıkı şekilde yerleştirilmiş kablolar Mac Pro üzerinde çalışmayı biraz riskli hâle getiriyor.

Yine de, iFixit Mac Pro’ya 10 üzerinden 8 puan vermiş. 10 puan tamir edilmesi en kolay cihazlara veriliyor. Mac Pro’nun aldığı puan da onun diğer Apple cihazlarına göre daha kolay şekilde sökülüp birleştirilebilen bir cihaz olduğunu gösteriyor.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER