Manşetler

Yeni Mac mini ve 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’nun özellikleri ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bu akşam düzenleyeceği etkinliğin ağır topunun uzun süredir beklenen iPad mini olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, bu etkinlikte şirketin tanıtacağı ürünler iPad mini ile sınırlı değil. Yeni Mac mini ve 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro da bu akşam görücüye çıkacaklar. Etkinliğin başlamasına kısa bir süre kala bu iki cihaza ait özellikler ortaya çıktı.

Yeni Mac mini’de alışılmış iki standart modele ek olarak OS X Server işletim sistemine sahip bir model seçeneğinin bulunacağı daha önceden açığa çıkmıştı. Server modelinin dört çekirdekli 2.3 GHz işlemciye, 4 GB RAM ve 2 TB sabit diske sahip olacağı belirtildi. Diğer iki modelden birinde çift çekirdekli 2.5 GHz işlemci, 4GB RAM ve 500 GB sabit disk yer alırken; bir üst seviye olarak tanımlanabilecek diğer modelde ise dört çekirdekli 2.3 GHz işlemci, 4 GB RAM ve 1TB sabit disk bulunuyor.

13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro da tıpkı yeni Mac mini gibi üç farklı kombinasyon ile geliyor. Baz olarak nitelendirebilecek modelde 2.5 Ghz işlemci, 128GB Flash hafıza ve 8 GB RAM bulunuyor. Bir üst modelde işlemci ve RAM aynı kalırken hafıza 256 GB’a çıkıyor. En üst modelde ise işlemci 2.9 GHz işlemci ve 512 GB Flash hafıza yer alıyor. RAM seçeneği bu modelde de değişmiyor. 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’nun etkinliğin ardından ABD’de ön satışa çıkması bekleniyor.

İlgili >> 9to5Mac, 9to5Mac (2)

İLGİLİ HABERLER