Teknoloji

Yeni Mac mini modelleri iPad mini ile aynı anda tanıtılabilir

iPad mini’nin geleceği artık iyiden iyiye belli olmaya başladı, öyle ki artık bu ürünü değil, bu ürünün tanıtılması için 23 Ekimde düzenleneceği söylenen basın toplantısında başka hangi ürünlerin tanıtılabileceği konuşulmaya başlandı. 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’nun iPad mini ile tanıtılabileceği söyleniyordu. Sadece dizüstü bilgisayarın değil, yeni Mac mini modellerinin de iPad mini ile aynı anda tanıtılacağı konuşuluyor.

Söylenenlere göre yeni Mac mini’ler üç farklı konfigürasyonda sunulacak. Bunlardan iki tanesi işlemci ve depolama alanı bakımından birbirinden farklı olacak. Bir tanesiyse OS X Server işletim sistemiyle çalışacak. Teknik özellikler bakımından çok fazla bir şey söylenmese de yeni modellerin en yeni Intel Core işlemciler, daha yüksek kapasiteli sabit diskler ve daha iyi performans veren grafik kartlarıyla gelmesi muhtemel. Bu arada her birinde USB 3.0 ve Thunderbolt portları da bulunacaktır. Yeni modellerin duyurudan hemen sonra en azından yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor.

Yeni Mac mini’lerin iPad mini ve 13 inç ekranlı Retina MacBook Pro ile birlikte 23 Ekim tarihinde düzenlenecek olan basın toplantısında tanıtılacağı söyleniyor. Basın toplantısının tarihi henüz kesinleşmediği için bu dedikoduya da şu an için şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER