DosyaManşetler

Yeni Mac bilgisayarınız için en iyi uygulamalar (2018)

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Yeni yıla yeni bir Mac bilgisayarla giriyorsunuz. Ya da yeni bir başlangıç için bilgisayarınızı sıfırladınız. Aşağıdaki en iyi uygulama tavsiyelerimiz sayesinde yeni veya yenilenmiş bilgisayarınızı daha verimli hâle getirebilirsiniz.

BEAR

Eğer Apple’ın sunduğu Notlar uygulamasından daha detaylı ve kullanışlı bir not alma uygulamasına ihtiyacınız varsa, o hâlde Bear uygulamasını tavsiye ederiz. iPhone ve iPad uygulamaları da bulunan Bear sayesinde tüm çalışmalarınızın kaydını eşzamanlı şekilde tutabilirsiniz. Güçlü bağlantı aracı sayesinde de notları birbirine bağlayabilir, zincir hâline getirebilirsiniz. Ne yazık ki, notları PC ya da Android telefonuyla eşzamanlama özelliği bulunmuyor.

Mac App Store’dan indirin 

ROCKET

Emoji’ler çok kullanışlı, ancak aynısını uygun simgeyi bulma konusunda söylemek mümkün değil. Rocket uygulaması sayesinde his simgelerini yazışmalarınızda kullanmayı daha kolay hâle getirebilirsiniz. Her ne kadar İngilizce için tasarlanmış gibi görünse de, hangi terimi yazdığınızda hangi emoji’nin görüntüleneceğini özelleştirme imkanı sunuluyor. Böylelikle balık simgesine ihtiyaç duyduğunuzda “:balık:” yazarak istediğiniz karakterin ekrana gelmesini sağlayabilirsiniz.

Buradan indirin 

FRANZ

Apple’ın Mesajlar uygulaması Mac bilgisayarlarda iMessage üzerinden mesajlaşma işlevini yerine getiriyor. Peki, diğer mesajlaşma servisleri ne olacak. Franz bu noktada imdada yetişiyor; Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Google Hangouts ve daha birçok servis için tek bir yerden hizmet sunuyor.

Buradan indirin

ALFRED

Apple’ın Mac’te yerleşik olarak sunduğu Spotlight arama motorunu bir kenara bırakın ve Alfred’i yükleyin. Alfred hem internet üzerinden arama yapmayı, hem de bilgisayarınızdaki dosyaları bulmayı daha kolay hâle getiriyor.

Buradan indirin

MUZZY

iPhone’dan kulaklığınızı çıkardığınızda müziğin otomatik olarak duracağını bilirsiniz. Muzzy adlı basit uygulama menü çubuğuna yerleşiyor ve aynı davranışın Mac’inizde de sergilenmesini sağlıyor. Eğer ofiste veya kütüphanede kulaklıkla müzik dinlerken kulaklığı yuvasından çıkardığınızda çıkan yüksek müzik sesinin sizi utandırmasını istemiyorsanız, bu basit uygulamayı yüklemelisiniz.

Mac App Store’dan indirin

TRASHME

Mac uygulamalarını silmek onları çöp kutusuna sürükleyip bırakmak kadar kolay. Ancak bazen ek sistem dosyaları sabit disk sürücüsünün çeşitli yerlerine dağılabiliyor. Eğer bir şeyi bilgisayarınızdan gerçekten silmek isterseniz, o hâlde TrashMe’yi deneyin. Bu uygulama silmek istediğiniz bir uygulamayla ilgili olan her unsuru bulup Mac’inizden temizliyor.

Buradan indirin

PIXELMATOR

Söz konusu fotoğraf düzenleme olduğunda herkes Photoshop’u biliyor. Ancak Pixelmator, Adobe’nin fotoğraf editörününkinden çok daha düşük maliyetle, çoğu insanın ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklerini sunuyor. Çektiğiniz veya çekeceğiniz fotoğraflara hafif rötuşlar gerekiyorsa, Pixelmator denemeye değer.

Mac App Store’dan indirin

DAISY DISK

Eğer gün gelir de, Mac bilgisayarınızın sürücüsü dolmaya, başka dosyalar için yer kalmamaya başlarsa, o hâlde Daisy Disk’i o zamanlarda kullanmak için şimdiden yükleyin. Bu uygulama disk alanında nelerin yer tuttuğunu saptıyor ve size kolaylıkla temizleme imkanı sunuyor.

Mac App Store’dan indirin

İLGİLİ HABERLER