Bilim

Yeni koronavirüs tedbirleri: 20 yaş altı sokağa çıkamayacak, 30 büyükşehire araç giriş çıkışı yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan koronavirüs konulu ulusa sesleniş konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınının yayılmasına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Daha önce 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Haber Global’in haberine göre, sokağa çıkma kısıtlamasının kapsamı genişletildi. 20 yaş altındaki vatandaşlar da sokağa çıkamayacak.

Öte yandan bu gece yarısı itibarıyla 30 büyükşehir ve akciğer hastalığı fazla görünen şehirler (Zonguldak) araç giriş ve çıkışına kapatılıyor. İlk etapta giriş çıkış yasağı 15 gün süreyle uygulanacak. Gerektiğinde süre uzatılacak. Uluslararası yük taşımacılığı yapan araçlar ise bu şehirlerden transit geçişini devam ettirecek.

Alınan bir diğer tedbir de marketlerle ve pazar yerleriyle ilgili oldu. Bundan böyle bu yerlerde herkesin maske takması zorunlu olacak. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği yerlerde de benzer tedbirler alınacak. Ayrıca sokaklar da dahil olmak üzere, kamuya açık mekanlarda kalabalık olarak bir arada bulunmaya da sınırlama getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın hastalığa ilişkin tedbirlerde yetersiz kaldığını, Türkiye’nin ise virüse karşı sağlam duruş sergilediğini kaydetti. Dünyada salgından 1 milyon 30 bin kişinin etkilendiğini kaydetti. Tek yapmamız gerekenin, birliğimize sıkı sıkıya sarılarak tehdit geçene kadar kurallara uymak olduğunu dile getirdi. Hafta içinde başlatılan yardım kampanyasına SMS hariç 304 bin kişi ve kuruluşun, 1 milyar 61 milyon Türk lirası yardımda bulunduğunu da kaydetti.

3 Nisan itibarıyla Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde Twitter üzerinden güncel vaka sayısını ve diğer verileri paylaştı. 16 bin 160 testin gerçekleştirdiği bugün 2 bin 786 yeni vaka tespit edildi. 69 vatandaşımız hayatını kaybetti, toplam hayatını kaybeden sayısı 425’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı da 484’e yükseldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER