Teknoloji

Yeni iPod touch da iPhone 5 gibi Retina ekran barındıracak, işlemcisi daha yavaş olacak

Apple’ın yarın düzenlenecek iPhone 5 tanıtım etkinliği yeni iPod modellerinin tanıtımına da ev sahipliği yapabilir. iPod touch için bir güncelleme uzun zamandır bekleniyor. Bunun yanı sıra diğer iPod modellerinde de depolama kapasitesi değişikliklerinin yapılması bekleniyor. iPod touch için dile getirilen en büyük beklenti iPhone 5’te olacağı gibi 1136 x 640 çözünürlüklü Retina ekranın bulunması.

9to5Mac ve önde gelen içerideki kaynaklardan Chronic, yeni iPod touch’ın N78 kod adıyla bilindiğini, cihazın iPhone 5’te yer alacak S5L8950X yerine daha az güçlü olan S5L8942X yongasetini barındıracağını öne sürdü. Her iki yongaset arasında ne gibi bir farkın olduğunu söylemek şu an için zor, ne var ki bu nispeten düşük kapasiteli yongasetin yeni iPod touch kullanıcılarına olumsuz etkisinin bulunmayacağını düşünüyoruz. Herhalde bu donanım iOS 5’in kodlarında varlığına rastlanan panorama özelliğinin taşınabilir medya oynatıcısında çalışmasına izin verecek kadar yeterli olacaktır.

Bu arada yukarıda belirttiğimiz gibi yeni iPod touch’ta 1136 x 640 çözünürlüklü ekranın yer alması iPod touch’ın ekranının da iPhone 5’inki gibi uzayacağı anlamına geliyor. Bu da yeni çözünürlüğü destekleyen uygulamaların medya oynatıcısında da çalışacağı anlamına geliyor. Böylelikle Apple yazılımcıların yeni çözünürlüğe optimize ettikleri uygulamaları bir yerine iki cihaz sınıfında çalıştırmalarına izin vermiş olacaktır.

Diğer yeni iPod’lar için konuşacak olursak, üzerinde çeşitli oynamalar yapılmış iPod nano’nun da N31 olarak bilindiği, yeni iPod shuffle’ın da N12B adıyla anıldığı söyleniyor. Daha önce sızan bilgilere göre her iki tür de sekiz farklı renk seçeneğiyle sunulacak. Herhalde beklenen yeni iPod modellerinin her biri iPhone 5 ile aynı dock konnektör portu ve buna uygun kabloyla birlikte gelecektir.

İlgili >> Chronic

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER