Teknoloji

Yeni iPhone’un minik dock konnektörü microUSB ucuyla birlikte görüntülendi

Apple’ın iPhone 5 ile birlikte kullanıma sunacağı yeni dock konnektörü çeşitli fırsatlarla kendini gösteriyor. İşte onlardan bir tanesiyle daha karşı karşıyayız. Bu yeni dock konnektör kablosunun yenilenmiş ucu şu anda mobil cihaz endüstrisinin en çok kullanılan microUSB kablo ucuyla beraber görüntülenmiş. Doğrusunun söylemek gerekirse iki kablo da boyut açısından birbirine oldukça yakın. Tabii ki, detaylara inildiğinde farklılıklar söz konusu.

Yukarıda yer alan ikili fotoğrafın yanı sıra aşağıda da birkaç iPhone 5 kablosunun Çin’in popüler akıllı telefonlarından olan Meizu MX’e ait olan microUSB kablolarıyla çekilmiş fotoğrafını görüyoruz. Görülüyor ki, yeni iPhone piyasaya çıkmadan önce bu ürüne ait kablolar Çin’deki üreticilerin ellerinden etrafa yayılmaya başlamış. Bu kablo ucunun sekizi bir yanda sekiziyse diğer yanda olmak üzere toplam 16 adet pini bulunuyor.

Bu yeni iPhone kablosunun bir özelliği de hangi yönden bağlandığının çok önemli olmaması. Şöyle ki, şu anda kullanmakta olduğumuz mevcut iPhone, iPad ve iPod touch kablolarını cihazlar üzerindeki konnektör portlarına takarken hangi ucun doğru olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Yeni iPhone kablo ucunun homojen yapısı bu durumu ortadan kaldıracak. Bu arada kablonun MagSafe kablo uçları gibi mıknatıslı olacağı, böylelikle kabloya takılma durumunda sadece kablonun yerinden fırlayacağı, böylelikle cihazın düşmeyeceği söyleniyor. Tabii, bu son söylediğimiz henüz tahmin aşamasında olduğu için biraz daha ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var.

Yarın akşam yeni iPhone ile birlikte bu yeni kabloyla tanışmamız muhtemel gibi görünüyor. Yeni iPhone ve kablosuyla ilk tanışanlar arasında yer almak istiyorsanız sizi yarın akşam saat 8’de Teknoblog’a bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER