Manşetler

Yeni iPhone’ların kutusunda beklenen önemli değişiklik

2019 model iphone lightning

Apple’ın iPad Pro ve MacBook serisinde USB-C kullanmasıyla birlikte, gelecek nesil iPhone’larında hangi tür bağlantıyı tercih edeceğine dair dedikodular da giderek artıyor. Önümüzdeki eylül ayında gerçeğin ne olacağına yönelik net bir tablo yavaş yavaş oluşmaya başladı.

Japon teknoloji blogu Mac Otakara‘ya göre, geçen yılki gibi üç adet olması beklenen yeni iPhone modelleri, daha önce duyduğumuz gibi, USB-C portuna sahip olmayacak. Ne var ki, kutuda daha hızlı şarj eden 18W USB-C şarj adaptörü ve Lightning – USB-C kablosu bulunacak.

Bu durum çok mantıklı sayılır. Apple henüz Lightning portunu kaldırmaya hazır olmayabilir. Ancak şirket iOS cihaz kullanıcılarının işlerini biraz daha kolaylaştırmak istiyor gibi görünüyor. Apple’ın yeni akıllı telefonlarını neden 10 yılı aşkın zamandır kutuya yerleştirdiği 5W şarj adaptörüyle sunmaya devam ettiği gizemini koruyan bir durum. Halbuki iPhone 8 ile birlikte hızlı şarj yeteneği getirilmişti.

apple 18w usb-c şarj adaptörü

Geçen yılın sonlarına doğru gördüğümüz iPad Pro ile birlikte Apple’ın tablet serisine USB-C portu getirilmişti. Aynı zamanda bu cihazın kutusundan 18W’lık daha hızlı şarj adaptörü çıkıyor. Şu anda iPhone’lar bu adaptör ile hızlı şarj ediliyor, ancak bu adaptörü kullanmak için Türkiye satış fiyatı 149 TL olan USB-C – Lightning kablosuna ihtiyaç var.

Hızlı şarj uyumlu kablo ve adaptörü kutuya eklemek kullanıcılar için geçişi daha kolay hâle getirecek, aynı zamanda yeni iPhone kullanıcılarının işlerini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda kutuya eklenecek kablo sayesinde MacBook sahipleri de iPhone’larını bilgisayarlarına kolaylıkla bağlama imkanına kavuşacaklardır.

İLGİLİ HABERLER