Teknoloji

Yeni iPhone XR’da hücresel bağlantı hızı iki katına çıkabilir

iphone xr

Apple‘ın 2018 model iPhone portföyünün LCD ekranlı üyesi iPhone XR, geçtiğimiz ekim ayında satışa sunulmuştu. Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de de raflardaki yerini alan telefonun yeni versiyonuyla ilgili dedikodular da şimdiden etrafta dolaşmaya başladı. Söz konusu dedikoduların en yenisinin merkezinde telefonun hücresel bağlantı hızı bulunuyor.

Sektörel kaynaklara göre, yeni iPhone XR’da 4×4 MIMO teknolojisi kullanılacak. Apple söz konusu teknolojiyi XR ile birlikte tanıttığı iPhone Xs ve Xs Max’te tercih etmişti. XR ise 2X MIMO teknolojisiyle gelmişti. Cupertino merkezli şirketindeki seçimlerindeki bu farklılık nedeniyle iPhone Xs’in hücresel bağlantı hızı iPhone XR’ı ikiye katlamıştı. Aradaki bu fark, gerçekleştirilen testlerde net biçimde görülmüştü.

MIMO kısaltmasının açılımı Türkçe’de “Çoklu Giriş, Çoklu Çıkış” anlamına gelen “Multiple Input, Multiple Output kalıbı”. Bu teknolojinin 2×2 versiyonundan 4×4 versiyonuna geçilmesi, telefondaki anten sayısının ikiye katlanacağı anlamına geliyor. Anten sayısındaki artış, hücresel bağlantı hızında da artışı sağlıyor.

Apple cephesinden henüz, doğal olarak, bu konuda bir açıklama gelmiş değil. Ancak Barclays tarafından hazırlanan ve MacRumors sitesi tarafından paylaşılan bir yatırımcı notu, bu ihtimalin kuvvetli olduğunu gösteriyor. Yeni iPhone XR ile tanışmak içinse sonbahara kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER