Teknoloji

Apple yeni iPhone’larda Lightning yerine USB-C girişini tercih edebilir

yeni iphoneYeni iPhone modellerinin sonbahardan önce tanıtılmasına pek ihtimal verilmiyor. Ancak bu durum dedikoduların ortaya çıkması için bir engel teşkil etmiyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber, daha önce pek duyulmayan bir iddiayı gündeme taşıyor.

Habere göre, Apple’ın yeni nesil iPhone’larında Lightning girişi yerine USB-C girişi bulunacak. Telefonlar kutularından USB-C girişine uygun aksesuarlarla çıkacak. Gazetenin haberinde sadece bir ihtimalden bahsedilse de, bunun Apple adına sıra dışı bir hamle olacağı rahatlıkla söylenebilir. Zira Apple genellikle kendi bağlantı standartlarını uygulayan bir şirket olarak biliniyor.

Ancak bu noktada Apple’ın USB-C standardına olan ilgisini de göz ardı etmemek gerekiyor. Şirket hâli hazırda MacBook serisinde USB-C girişini kullanıyor. Buna ek olarak, Lightning ve USB-C’nin ters çevirilebilirlik gibi bazı kilit özellikleri paylaştığını da belirtmekte fayda var.

The Wall Street Journal’ın haberi, başka bir değişimin de işaretçisi olabilir. Apple’ın USB-C’yi telefona yerine güç adaptörlerine yerleştirmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Bu da mevcut iPhone güç kablosunun diğer tarafındaki USB-A ucunun yerini USB-C ucunun alabileceği anlamına geliyor. Apple söz konusu değişimi yeni MacBook ile birlikte sunduğu güç adaptörlerinde gerçekleştirmişti.

Bu değişim gerçekleştiği takdirde yeni iPhone sahipleri, telefonlarını yeni MacBook’ları üzerinden ekstra bir aksesuara ihtiyaç duymadan şarj edebilecek. Apple’ın yeni Ultra Accessory Connector’ının varlığı da Lightning’in geleceğini güvence altına alan bir faktör olarak nitelenebilir.

Yeni iPhone ile Apple fiziksel ana ekran tuşuna veda edebilir

Apple’ın önümüzdeki sonbaharda üç yeni iPhone modelini tanıtacağı iddia ediliyor. Bunlardan en az birinin OLED ekrana sahip olacağı söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin yeni nesilde fiziksel ana ekran tuşuna da veda edebileceği konuşuluyor. Ancak bütün bunların doğruluğunu görmek için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER