Teknoloji

Yeni iPhone SE, Dynamic Island ile kullanıcıların karşısına çıkabilir

yeni iphone se

Yeni iPhone SE hakkında farklı haberler gündeme gelmişti. 2023’ün başlarında Apple‘ın artık SE serisi telefonlar çıkarmayacağı iddia edilmişti. Ancak aralık ayında çıkan başka bir haberde ise iPhone SE 4’te iPhone 14’ün bataryasının kullanılacağı öne sürülmüştü. Bunlardan çok daha önce ise Apple’ın iPhone SE’de iPhone XR’a benzer bir tasarıma geçiş yapacağı ve çentikli ekrana yer vereceği iddia edilmişti. Akıllı telefon hakkındaki söylentilere bir yenisi daha eklendi.

Bu yeni söylenti, daha öncekilerden farklı bir durumu işaret ediyor. İddiaya göre, Cupertino merkezli şirket, iPhone SE’de de Dynamic Island bulunan bir ekrana yer verecek. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile hayatımıza giren Dynamic Island, iPhone 15 serisiyle birlikte tüm modellere yayılmıştı.

Yukarıdaki görselde akıllı telefonun neye benzeyebileceğini görmek mümkün oluyor. Apple’ın yine tek arka kameraya yer verecek olması dikkat çekerken, diğer unsurlarda modern iPhone tasarımının yakaladığı da fark ediliyor. iPhone SE görsellerinin iPhone 16 için hazırlanan görsellere benzemesi de göze çarpıyor. SE’nin boyut olarak XR’a yakın olacağı da dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni iPhone SE, 2025’te tanıtılabilir

Yine de, bu sızıntıya temkinli yaklaşmakta fayda var. Apple SE modellerini genellikle iki yılda bir çıkarıyor. iPhone SE 3, 2022’nin mart ayında duyurulmuştu. Dolayısıyla iPhone SE 4’ün de yakında tanıtılması beklenebilir. Ne var ki, şimdiye kadar bu modelle ilgili somut bir bilginin veya sızıntıya gelmemesi nedeniyle bu pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Yeni iPhone SE, iPhone 16 serisinin tanıtılmasının ardından 2025’te resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. Bu akıllı telefonun BOE tarafından üretilmiş bir ekranla geleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER