Teknoloji

Yeni iPhone’lar ile Face ID de yenilenecek

yeni iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPhone modelleriyle ilgili söylentiler, iPhone 11 serisinin tanıtılmasının ardından etrafta dolaşmaya başlamıştı. Sektörel kaynaklara dayandırlan bu söylentilerin yanında analistler tarafından hazırlanan analizler de, yeni iPhone’larda bulunması muhtemel özellikler konusunda önemli ipuçları veriyor.

Apple’ın 2020 model iPhone’larını önümüzdeki sonbaharda çıkarması bekleniyor. Barclays’in analistleri tarafından hazırlanan yeni rapora göre, bu iPhone’larda Face ID’nin yeni versiyonu ve yeni 3D kamera sensörleri bulunacak. Face ID’nin nasıl yenileneceği konusunda somut bir öngörü sunulmasa da, şirketin sistemin hızını ve güvenliğini artırması şaşırtıcı olmayacaktır.

Barclays’in raporuna göre, 2020 model iPhone’ların “Pro” versiyonlarında yeni Uçuş Süresi 3D derinlik sensörleri yer alacak. Bu sensörler sayesinde iPhone’lar odaların üç boyutlu haritalarını oluşturabilecek. Bunun da Apple’a artırılmış gerçeklik uygulamalarını iyileştirme konusunda yardımcı olması hedefleniyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde Apple ve geliştiriciler, dijital nesneleri gerçek dünyanın üstüne yerleştirebiliyor. Ancak bu özelliğin en iyi şekilde çalışması için iPhone’un içinde bulunduğu odayı algılayabilmesi gerekiyor.

Uçuş Süresi sensörü derinlik verilerini toplamak için de kullanılıyor. Bu sayede iPhone’larla daha iyi portre fotoğrafların çekilmesi de mümkün hâle gelebilir.

Yeni iPhone modellerinde gelişmiş Uçuş Süresi sensörlerinin bulunabileceği öngörüsü, daha önce de gündeme gelmişti. Apple ürünlerine dair isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin 2020’de çıkaracağı Pro modellerinde yeni Uçuş Süresi sensörlerinin bulunacağını ifade etmişti. Kuo’ya göre; Apple, yeni iPhone modelleriyle birlikte 5G desteği de sunacak.

İLGİLİ HABERLER