Teknoloji

Yeni iPhone’un kablosuz şarj özelliğine sahip olma ihtimali yükseliyor

Teknolojik ürünleri bir kabloya bağlı olarak kullanmak sevilesi bir durum değil. Kablo türü konusunda sektörün genelinden farklı tercihlerde bulunan şirketler de bu durumu iyiden iyiye sevimsiz hâle getirebiliyor. Bu probleme çözüm getiren kablosuz şarj teknolojisi pek çok Android telefon üreticisi tarafından benimsense de, Apple tarafından uygulanmamıştı. Yeni iPhone ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

Hindistan merkezli Wistron, kısa süre önce Apple’ın üretim ortakları arasına katılmıştı. Apple, Wistron sayesinde Hindistan’da üretim yaparak ülkedeki fiyatlarını indirmeyi ve pazar payını artırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz gün gazetecilere konuşan Wistron CEO’su Robert Hwang, yeni nesil iPhone’larda suya dayanıklılık ve kablosuz şarj gibi özelliklerin bulunacağını belirtti.

Hwang üretimin geçmiş iPhone nesillerine göre daha karmaşık bir hâl alacağını dile getirdi. Wistron hâli hazırda sadece iPhone SE üretimi yaptığı için bahsettiği suya dayanıklılığın iPhone 7’deki ile aynı seviyede olması muhtemel görünüyor. Ancak kablosuz şarjın gelişinin büyük bir haber olduğunu ve bu özelliği uzun süredir bekleyenlere umut verdiği rahatlıkla söylenebilir.

Yeni iPhone’da kablosuz şarj özelliğinin bulunacağına dair çeşitli işaret ve dedikodular da bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, kablosuz şarj özelliğinin gelişini geçtiğimiz şubat ayında işaret etmişti. Nisan ayında internete sızan ve büyük bir kablosuz şarj antenini gösteren şema da Kuo’nun yorumlarını doğrulamıştı.

yeni iphone

Yeni iPhone eylül ayında tanıtılacak

Kısa bir süre önce Reddit’te paylaşılan ve yeni nesil iPhone’a ait olduğu iddia edilen cam arka panel de kablosuz şarj beklentisini iyiden iyiye yükseltmişti. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek içinse eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER