DosyaEğlence

Yeni iPhone, iPad veya Android telefonunuz için en iyi oyunlar (2018)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone ipad android oyunYeni yıla yeni bir telefon veya tabletle merhaba demenin heyecan verici bir şey olduğu kesin. Yeni iPhone, iPad veya Android telefonunu kutusundan çıkarıp kurulumunu yapanlar için sıradaki aşamalardan birisi de eğlenceli oyunlar bulmak oluyor. Bilgisayarınızdan veya oyun konsolunuzdan uzaktayken de keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

HQ

Canlı bir bilgi yarışması deneyimi yaşatan HQ, yeni bir oyun olmasına rağmen kısa sürede popüler hâle geldi. Oyuncular günde iki defa yenilenen 12 soruluk setleri tamamlayarak gerçek para ödüllerini kazanmaya çalışıyor. İlk olarak iOS’te kullanıcılarla buluşan HQ, bugün itibarıyla Android cihazlar üzerinde de oynanabiliyor.

Hidden Folks

Hidden Folks için “modern bir Waldo Nerede deneyimi” tanımlaması kullanılabilir. Oyunda oyuncular elle çizilmiş gibi görünen bir dekorda farklı karakter ve nesneleri arıyor. Oyun hem iPhone hem de Android telefonlar üzerinde sorunsuz biçimde çalışıyor. Ancak Hidden Folks’tan maksimum keyfi almak için en iyi yöntemin oyunu tablet üzerinde oynamak olduğunu söylemek gerekiyor.

Euclidean Lands

Oyunculara bir Rubik Küpü’nü çözdükleri hissiyatını veren bir puzzle oyunu olan Euclidean Lands, sıra tabanlı hamle sistemiyle zaman geçirmek isteyenlere zorlu ve kreatif bir seçenek sunuyor. Oyun şu an için sadece iOS cihazlar üzerinde oynanabiliyor.

Reigns: Her Majesty

Büyük ilgi gören Reigns’in devamı niteliğindeki Reigns: Her Majesty, oyuncuların karşısına daha fazla karakter çıkarıyor. Daha yetenekli olan bu karakterlerin yanı sıra oyuna eklenen yeni unsurlarla ilk oyuna kıyasla daha derin bir deneyim yaşanıyor. Reigns: Her Majesty, hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Monument Valley 2

Monument Valley, şık tasarımı ve hikayesi ile dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olmayı başarmıştı. Uzun süre beklenen Monument Valley 2 de bu bekleyişin hakkını veriyor. İlk oyuna başarıyı getiren atmosferi, tasarımı ve beyin kıvrımlarını zorlayan oyun mekaniğini koruyan Monument Valley 2, hikayeye daha fazla odaklanarak oyuna bağlanmayı daha da kolay hâle getiriyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Iron Marines

Popüler oyunu Kingdom Rush’a farklı bir açıdan yaklaşan Ironhide Studios, oyunculara gerçek zamanlı bir haritada hareket eden küçük askeri birlikleri kontrol görevi veriyor. Startcraft’ın sevimli ve küçültülmüş versiyonu olarak tanımlanabilecek oyun, hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Flip Flop Solitaire

Solitaire’i bir kez daha keşfetmek için yeni bir girişimde daha bulunan Zach Gage, Flip Flop Solitaire ile klasik kart oyununun en eğlenceli versiyonlarından birini ortaya çıkarmayı başardı. Spider Solitaire üzerine kurulu olan oyun, oyunculara kartları hareket ettirmeleri için daha fazla seçenek sunuyor. Böylelikle oyun orijinal versiyonundan daha derin ve stratejik bir yapıya bürünüyor. Flip Flop Solitaire, sadece iOS cihazlar üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER