Manşetler

Yeni iPhone modelleri hızlı şarj özelliğiyle birlikte gelebilir

iphone 7 plus inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni iphoneYeni iPhone modellerinin çıkışına hatırı sayılır bir zaman olsa da, bu telefonlarla ilgili haberler gündemden düşmüyor. Son zamanlarda bu dedikodular genellikle yeni modellerde Lightning yerine USB-C girişinin bulunabileceği iddiasının etrafında şekilleniyor. Ancak hızlı şarj gibi dikkat çekici özellikler de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’nun açıklamaları, Lightning tartışmalarına açıklık getirecek gibi görünüyor. Kuo, Apple’ın Lightning girişinden vazgeçmesini beklemediğini, ancak Lightning kablosunun diğer tarafına USB-C ucunun yerleştirileceğini düşündüğünü belirtti.

Lightning kablosunun diğer tarafına USB-C ucunun yerleştirilmesi, iPhone’a farklı özellikler kazandırma potansiyeli taşıyor. Hızlı şarj bu özellikler arasında ilk göze çarpan oluyor. Apple’ın Lightning kablosunu USB-C’ye dönüştürerek USB-C destekli hızlı şarj standartlarından yararlanabileceği konuşuluyor.

Kuo’ya göre, 2017’de piyasaya sürülecek tüm yeni iPhone modellerinde “Type-C Güç İletim” teknolojisi bulunacak. Buna ek olarak, Texas Instruments tarafından geliştirilen güç yönetim teknolojisi ve Cypress’in güç iletim bileşenleri de telefonlarda kullanılacak. iPhone 8’in iki hücreli L şeklindeki pil tasarımıyla daha da hızlı şarj imkanı sunabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Yeni iPhone veri transferi konusunda çok hızlı olmayabilir

Apple’ın yeni iPhone’da USB-C ve Lightning’i bir arada sunma ihtimali hızlı şarj konusunda önemli potansiyeller barındırıyor. Ancak aynı hızın veri transferinde de deneyimlenmesi konusunda kafalarda soru işaretleri bulunuyor. Kablonun bir tarafında Lightning’in olmasının veri transferinde hızı düşürebileceği söyleniyor. Kuo ise Apple için bu durumun pek de önemli olmadığını ve şirketin kabloyla veri transferini “niş” bir eylem olarak gördüğünü belirtti. Günümüzde dosya transferinin büyük ölçüde bulut üzerinden gerçekleştirildiği göz önüne alınınca Apple’ın tezinin daha anlamlı hâle geldiğini söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER