Teknoloji

Yeni iPhone baskı ölçme özelliğine sahip ekran ve pembe renk seçeneğiyle gelebilir

iphone-6-plus-inceleme-00007

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni iPhone modellerinde baskı ölçme yeteneği olarak tanımlanabilecek Force Touch özelliğine sahip ekranlar kullanabilir. Force Touch şirketin geçtiğimiz pazartesi günü düzenlediği Apple Watch etkinliğinin ana temalarından biri olmuştu. Apple Watch’ta da kullanılan bu teknoloji sayesinde cihaz kullanıcının ekrana dokunma şiddetini algılıyor.

Söz konusu teknoloji, yeni MacBook ve yenilenen MacBook Pro’ların trackpad’lerinde de bulunuyor. Apple Watch’ta küçük bir ekran alanında daha fazla girdi seçeneği sunan Force Touch, yeni MacBook’ta geleneksel fare tıklamasını uyarmak için kullanılıyor.

Yeni telefonların tasarım bakımından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan farklı bir yerde konumlanması beklenmiyor. Apple’ın telefonlarının kasalarını iki yıl boyunca değiştirmediği neredeyse herkes tarafından biliniyor. The Wall Street Journal’ın haberinde şirketin 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutlarını benzer çözünürlüklerle korumasının beklendiği belirtilirken, tasarım bakımından sadece tek gözle görülür değişikliğin yapılabileceği iddia ediliyor.

Halihazırda iPhone için altın rengi, gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerini sunan Apple’ın 2015 model iPhone’larda bu listeye pembeyi de ekleyebileceği ve bu doğrultuda testlerini sürdürdüğü söyleniyor. Şirketin yeni iPhone’ların üretimine önümüzdeki mayıs ayında başlaması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER