Teknoloji

Yeni iPhone artırılmış gerçeklik özellikleri barındırabilir

yeni iphoneApple, gelecekte ürünlerinde artırılmış gerçeklik özelliklerine yer verebileceğine dair ipuçlarını muhtemel zamanlarda vermişti. Ancak bugüne kadar bunun ne zaman gerçekleşeceğine dair dikkate değer bir iddia ortaya atılmamıştı. Son dedikodulara göre, Apple yeni iPhone ile birlikte artırılmış gerçeklik yolculuğunu da başlatmayı planlıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın bir artırılmış gerçeklik gözlüğü ile bu alana adım atabileceği iddia edilmişti. Ancak UBS analisti Steven Milunovich’e göre, Tim Cook ve yol arkadaşları daha “pratik” olarak nitelenebilecek bir yöntemle artırılmış gerçeklik dünyasının kapılarını aralayacak.

Milunovich, Business Insider tarafından yayınlanan araştırma notunda Apple’ın artırılmış gerçeklik çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Milunovich, şirketin 1000’den fazla mühendisle İsrail’de artırılmış gerçeklik üzerine çalışmalar yaptığına dair haberlere dikkat çekti. Bu haberlere her zaman temkinli yaklaşmak gerekse de, Apple’ın son zamanlarda gerçekleştirdiği satın almaların da iddiaları destekler nitelikte olduğunu belirtmek gerekiyor.

Milunovich, Apple’ın artırılmış gerçekliği sanal gerçekliğe kıyasla daha sosyal görmesi nedeniyle tercihini artırılmış gerçeklikten yana kullandığını da belirtti. Apple CEO’su Tim Cook da daha önce yaptığı açıklamalarda bu noktaya dikkat çekmişti.

Artırılmış gerçekliğin işlemesi için temel olarak sadece akıllı telefonun kamerasına ihtiyaç duyması, Apple için bir avantaj olarak niteleniyor. Şirket böylelikle büyük paralar harcamak yerine sadece kamera sensörünü değiştirerek artırılmış gerçeklik konusunda önemli adımlar atabilir.

Yeni iPhone ile birlikte artırılmış gerçeklik yazılımları için geliştirme kiti sunulabilir

Milunovich, Apple’ın artırılmış gerçekliği yaygınlaştırma konusundaki adımlarını da yeni iPhone ile birlikte atabileceğini belirtti. UBS analistine göre, şirket yeni telefonuyla birlikte 3D harita araçları ve artırılmış gerçeklik yazılımları için geliştirme kiti sunabilir.

İLGİLİ HABERLER