DosyaEğlence

Yeni iPhone, iPad veya Android telefonunuz için en iyi oyunlar

iphone 7 plus inceleme

iphone 7 plus incelemeAkıllı telefonlar ve tabletler artık pek çok kişi için hayatın vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Her yere taşınabilen bu mobil cihazlar, oyun keyfi yaşamak için de akla gelen ilk mecra olma niteliği taşıyor. Yılbaşında yeni iPhone’u, iPad’i ya da Android telefonu kutusundan çıkaranlar için keyif alabilecekleri bazı oyunları sıraladık.

Reigns

reigns-301216Reigns’te oyuncular, en azından başlarda, birkaç tur içinde yok olan bir kralı kontrol ediyor. Tüm kararlar ekran üzerinde sola ya da sağa doğru sürükleme hareketleri yaparak veriliyor. Kilise, halk, ordu ve banka gibi çıkar gruplarının gücünü dengede tutmak gerekiyor. Bu denge bozulduğu takdirde kralın döneminin sonu geliyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

The Battle of Polytopia

the-battle-of-polytopia-301216Yola Supertribes adıyla çıkan The Battle of Polytopia, Civilization benzeri bir strateji oyunu olarak tanımlanabilir. 2016 içinde yayınlanan güncellemeler de oyunu içerik bakımından çok daha zengin hâle getirdi. Adım adım imparatorluklarını büyüten, teknolojilerini geliştiren ve komşularını fetheden oyuncular, The Battle of Polytopia ile oldukça keyifli zaman geçirebiliyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Mini Metro

mini-metro-301216

Mini Metro tam anlamıyla yaşadığı şehrin ulaşım sisteminden hoşlanmayanlar ve “ben bu metroyu daha iyi planlarım” diyenler için geliştirilmiş bir oyun. İlk başta farklı renk ve şekillerdeki metro hatlarını birleştirmekten ibaret kolay bir oyunmuş gibi görünen Mini Metro, hatlar yoğunlaştıkça ve şehirdeki nüfus arttıkça metro şirketini ayakta tutma mücadelesine dönüşüyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Deus Ex Go

deus-ex-go-301216

Square Enix’in Go serisi mobil oyunları ilk günden bu yana oldukça etkileyici oyunlardı. Ancak Deus Ex Go, seleflerinin de üzerine çıkmayı başarıyor. Çok sayıda seviyesi olan ve ilk bakışta bir kutu oyunu gibi görünen Deus Ex Go, oyunculara düzenli olarak bulmaca formatında yeni görevler sunuyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Crashlands

crashlands-301216

Garip bir arazide bir yabancı olduğunuzu düşünün. Ancak ağaç kesmekte ve odundan silah ve mobilya yapmak konusunda oldukça yeteneklisiniz. Crashlands’te oyunculardan bu yeteneklerini sanal olarak konuşturmaları isteniyor. Akla gelebilecek sıra dışı şeyleri keşfetme ve üretmeye teşvik eden oyundaki savaşların da oldukça zorlu olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Sorcery!

sorcery-301216

Steve Jackson’ın aynı ismi taşıyan oyun kitabının mobil uyarlaması olan Sorcery! serisi, bir yanıyla roman bir yanıyla da RPG formatında bir oyun olarak tanımlanabilir. Oyuncular pek çok noktada kendi kararlarını alsalar da, hikayenin fazlasıyla zengin olması dikkat çekiyor. Birbiriyle bağlantılı dört oyundan oluşan seri, hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

That Dragon, Cancer

that-dragon-cancer-301216

That Dragon, Cancer oynamak için mobil cihazların ne kadar uygun olduğu sorgulanabilir. Ancak bu oyunu deneyimlemek için elde hangi imkan varsa o imkandan yararlanmak gerekiyor. Yarı otobiyografik bir oyun olan That Dragon, Cancer’da geliştiriciler, oğulları Joel’in kanserle mücadelesini anlatıyor. Alışılagelmişten farklı olan bu oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER