Teknoloji

Yeni iPhone 6 fotoğrafları ve videosu çalışan cihazı mobil ödeme sistemiyle birlikte gösteriyor

apple-iphone-6-dedikodu-060914-1

Apple’ın önümüzdeki salı günü gerçekleştireceği basın toplantısında nelerin tanıtılacağına dair birçok söylenti ortalıkta dolaşıyor, ancak ilk kez gelecek nesil iPhone’a bu kadar yakın bir bakış atma fırsatı elde ediyoruz.

Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da cnBeta tarafından yayınlanan birkaç fotoğraf tamamen işlevsel ve etkinleştirilmiş bir iPhone 6’yı gösteriyor. Fotoğrafların gerçekliği doğrulanmasa da, görüntüler üzerinde herhangi bir oynama yapılmamışa benziyor. Ayrıca görüntüleri sızdıran kaynak paylaştığı kısa videoyla cihazın Touch ID sisteminin nasıl çalıştığını gösterdi. Aslında böylelikle elindeki iPhone 6’nın gerçek olduğuna dair sağlam bir kanıt da sunmuş oldu.

apple-iphone-6-dedikodu-060914-2

Fotoğraflardaki cihaz 4.7 inç ekranlı yeni iPhone’a ait gibi görünüyor. Bu, cihazı ilk görüşümüz değil, geçmişteki birkaç sızıntı sayesinde de bu telefonun neye benzeyeceği hakkında az çok fikir sahibi olmuştuk. Ancak ilk kez bu cihazın açık ve işlevsel olduğunu görüyoruz.

apple-iphone-6-dedikodu-060914-3

Görülecek çok fazla detay olduğu söylenemez, ne var ki, ana ekrandaki Passbook ikonunda hafif oynama yapılmış gibi görünüyor, kırmızı sekmenin üstünde kredi kartı logosu dikkat çekiyor. Apple’ın önümüzdeki salı günkü etkinlikte bir mobil ödeme sistemi tanıtacağına dair çeşitli dedikoduları dikkate aldığımızda, Passbook uygulamasının güncellenmesi de ihtimal dahilinde görünüyor. Ayrıca ekran alanının artmasına bağlı olarak bir uygulama kısayol satırına daha yer açılmışa benziyor.

Sızan bu son görüntüleri gerçek gibi görünmekle birlikte, Tim Cook’un sahne alacağı ve yeni iPhone ve “iWatch”u tanıtacağı salı günü gösterilecek birçok şey olacaktır. 4.7 inç modelin yanı sıra Apple’ın 5.5 inç ekranlı daha büyük bir iPhone da duyuracağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER