Manşetler

Yeni iPhone 4 inç ekran ve metal arka panel barındıracak

Gelecek nesil iPhone ile ilgili çeşitli söylentiler uzun zamandır ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya çıkması beklenen Apple’ın akıllı telefonuyla ilgili son tüyolar iLounge sitesinden Jeremy Horwitz tarafından verildi. Horwitz, Apple’ın geçen yıl hakkında bayağı bir konuşulan göz yaşı şekilli profilden vazgeçtiğini ve cam yapıya bağlı kalacağını dile getirdi. 4 inç’lik ekran ve yeni bir görüntü boyutuyla geleceğini iddia ettiği gelecek nesil iPhone’un mevcut iPhone 4 ve 4S’ten daha uzun ve daha büyük olacağını da detaylı bir şekilde açıkladı.

Gelecek iPhone’un iPhone 4S’ten 2 mm. daha ince olacağı ve 7.4 mm. civarında bir kalınlığa sahip olacağı söyleniyor. Horwitz’in kaynağı iPhone’un arkasının tamamen cam olmayacağını, ancak orijinal iPhone’daki gibi bir metal panel barındırılacağını iddia etti. Arkanın düz ve çıkıntısız olacağı, herhangi bir şekilde kıvrımın verilmeyeceği de iddia ediliyor. Bu tahminlerin ışığında çizilen taslak potansiyel değişimi ortaya koyuyor.

Cihazın hem önünde hem de arkasında kullanılacak camın Gorilla Cam 2 olması bekleniyor. CES 2012’de tanıtılan Gorilla Cam 2 selefiyle aynı sağlamlık derecesini daha ince bir yapıda yakalıyordu. Apple, yeni iPhone’un daha büyük ekranı düzgün bir şekilde taşıması amacıyla en-boy oranını da değiştirecek. Son olarak Apple’ın yeni bir dok konnektörü de tanıtacağı söyleniyor. Söz konusu port mevcut iPhone’da bulunan hoparlör deliklerinden biraz daha büyük olacak, ancak şu anda mevcut olan dok konnektöründen daha küçük ve daha az bağlantı pimi barındıracak. Yeni dok konnektörünün sadece yeni iPhone’da değil bundan sonra tanıtılacak tüm iOS cihazlarında bulunacağı da iddia edildi.

İlgili – iLounge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER