Teknoloji

Yeni iPad’in şarj problemi o kadar büyütülecek bir şey değilmiş

yeni-ipad-inceleme-00011ABD’deki tüketicilerin ürün satın alma konusunda tavsiyelerine fazlasıyla güvendiği Consumer Reports yeni iPad’in ısınma sorunuyla ilgili olarak bu cihazın Android tableti rakiplerine göre daha fazla ısındığı, ancak bunun bir problem teşkil etmediği kanısına varmıştı. Bunun yanı sıra şarj ile ilgili bir sorununun bulunduğunu da kaydetmişti. Sitenin yaptığı ek incelemeler şarj probleminin de çok önemli olmadığını ortaya çıkardı.

Consumer Reports, söz konusu yeniden şarj probleminin cihazla sistem kaynaklarını sonuna kadar kullanan bir oyun oynanırken ve ayrıca ekran tamamen aydınlıkken geçerli olduğunu belirtti. Daha önce yapılan testte yeni iPad’in işlemciyi yoğunlukla kullanan oyunların oynanması sırasında şarj edilemediği ortaya çıkarılmıştı. Tabletin içinde yer alan Apple A5X yongasetinin fazla ısınmasına ek olarak bir de yeniden şarj işleminin ek ısı kaynağı teşkil etmemesi amacıyla yeniden şarjın bu gibi durumlarda bilerek devre dışı bırakıldığı düşünülmüştü.

Consumer Reports ekibi daha sonra yaptığı ek testlerde durumun daha karmaşık olduğunu farketmiş. Yeni iPad’in Infinity Blade II’yi oynarken, şarj aletine bağlı olduğu durumda bile yavaş yavaş şarj miktarını kaybetmekte olduğunun gözlendiği belirtilmiş. Ancak Shadowgun gibi başka bir oyunda söz konusu durum gözlenmemiş; aksine şarj aletine bağlı yeni iPad’in bataryası yavaş yavaş dolmuş. Aslında Consumer Reports ekibi problemin sadece yeni iPad’in ekran parlaklığı en yüksek seviyeye getirildiğinde meydana geldiği sonucuna varmış. Ekran parlaklığı üçte iki seviyeye indirildiğinde oyun oynarken de batarya yavaş yavaş dolmaya devam etmiş.

Sonuç olarak, yeni iPad’in batarya sorunu o kadar büyütülecek bir şey değilmiş. Eğer tabletle Infinity Blade II veya bunun gibi oyunlar oynamıyorsanız, bu gibi bir problemle karşılaşmanızın ihtimali çok düşük. Apple’ın yeni tabletiyle ilgili daha fazla bilgi isteyenler detaylı yeni iPad inceleme yazımıza göz atabilirler.

İlgili – Consumer Reports

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER