Teknoloji

Yeni iPad’in maksimum sıcaklığı Android tabletlerden çok az daha yüksek

yeni-ipad-inceleme-00011

Yeni iPad’in aşırı ısındığına yönelik iddialar geçen haftanın önemli gündem maddelerinden bir tanesiydi. PC World de bu tartışmalardan yola çıkarak yeni tableti bazı testlerden geçirmiş ve sonuçta bu tabletin bazı kaynakların iddia ettiği şekilde rahatsız edici şekilde yüksek sıcaklıklara ulaşmadığı sonucuna varmış.

Consumer Reports bu tabletin sıcaklığını 46.6 dereceye kadar çıkarmayı başarmıştı. PC World ise yeni iPad ile iPad 2’yi sadece kendi aralarında değil, Asus Transformer Prime ve Galaxy Tab 10.1 LTE tabletlerle de karşılaştırmış. Yapılan testlerde yeni iPad en fazla ısınan tablet olmuş, ancak diğer tabletlerle sıcaklık farkının çok yüksek olmadığına vurgu yapılıyor. PC World’ün elde ettiği sonuçlara göre yeni iPad’in sıcaklığı, şarj edilirken ve bir saatlik oyun oynamanın ardından en sıcak noktasında 37.7 derece olarak ölçülmüş. Aynı şartlar altında Galaxy Tab 10.1 LTE 36.6, Asus Transformer Prime 35, iPad 2 ise 34.4 derecelik sıcaklık değerine ulaşmış.

Apple geçen hafta dile getirilen iddialara karşılık yeni iPad’in belirledikleri termal aralıkta çalıştığını belirtmişti. PC World’ün sonuçları da ortada çok da rahatsız edici bir durumun olmadığını gösteriyor. Yine de, gerçekleştirdiğimiz yeni iPad inceleme yazısında da belirttiğimiz gibi, yeni iPad’in ısınması uzun süreli kullanımda rahatsız edici olabiliyor.

Aşağıda PC World’ün elde ettiği sonuçlar var. Sonuçlar cihaz bekleme konumundayken ve bir saatlik oyun oynamanın ardından ölçülmüş. Sırasıyla ön merkez, arka merkez, arkada en sıcak nokta bölgelerinde ölçümler yapılmış. Verilen sıcaklık değerlerinin Fahrenheit cinsinden olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER