Teknoloji

Yeni iPad’in arka kamerasında iPhone 4’tekiyle aynı sensör bulunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPad‘in içinde nelerin olduğunu az çok öğrendik. Chipworks sitesi sayesinde yeni tableti oluşturan bileşenlerle ilgili az daha bilgi sahibi olmak mümkün. Site tayfası içini açtıkları iPad’in kamerası üzerinde yaptıkları detaylı incelemede 5 megapiksel, arkadan aydınlatmalı sensörün OmniVision OV5650 olduğunu tespit etmiş. İlginç olan nokta, aynı sensörün iPhone 4’te de bulunuyor olması.

iPhone 4’ün kamerası da 5 megapiksel çözünürlüğe sahip, ancak sadece 720p / 30fps video çekimi yapabiliyor. Halbuki yeni iPad 1080p / 30fps Full HD video kaydı yapabiliyor. Chipworks’e göre iPhone 4’ün sensörü daha fazla pikseli işleme yeteneğine sahipken daha düşük çözünürlükle sınırlandırılmış. Her iki kamerada da aynı sensörün yer almasına karşın diğer bileşenler bakımından farklılıkların bulunduğunu da akıldan çıkarmamak gerek. Apple, yeni iPad’de iPhone 4S’teki beş unsurlu optik sistemini kullanıyor.

Ayrıca site, yeni iPad’in önünde yer alan FaceTime kamerasının iPad 2 ve iPod nano‘da bulunanlarla aynı olduğuna dikkat çekiyor. VGA kalitesinde OmniVision OV297AA yer almaya devam ediyor.

İlgili – Chipworks

İLGİLİ HABERLER