Manşetler

Yeni iPad’de dokunsal ekran mı bulunacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Senseg adlı bir şirket dokunsal dokunmatik ekranlar üretiyor. Şirket geçen aylarda elektrostatik alanı kullanarak camın üstündeki sürtünme ve dokuyu hissetmeye olanak sağlayan bir ekranı görücüye çıkarmıştı. Bu tarz bir teknolojinin ticarileşmesi için birkaç yılın geçeceği söyleniyordu, ancak ortalıkta dolaşan son dedikodular bu özelliğin bu akşam tanıtılması beklenen yeni iPad’in farklı yaratacak bir yeniliği olacağı iddia ediliyor.

Pocket-lint sitesi Senseg’in bir yetkilisiyle konuşmuş. Bu yetkili üstü kapalı bir şekilde şirketinin Apple’ın duyurusu geçinceye kadar herhangi bir açıklamanın yapılmayacağını belirtmiş. Tabii, durum Apple ile bağlanınca ister istemez akıllara bu özelliğin iPad’e bir şekilde entegre edilmiş olabileceği geliyor. Bu arada geçen yılın ortalarında da Senseg’in “Cupertino’daki bilinen bir tablet üreticisiyle” işbirliği yaptığına dair haberler de çıkmıştı.

Bu arada Apple’ın geçen hafta gönderdiği basın davetinde yer alan “Gerçekten görmeniz gereken bir şeyimiz var. Ve de dokunmanız.” şeklindeki mesajda “dokunmak” fiiline özellikle atıfta bulunulması yukarıda yazdığımız beklentiyi biraz daha kuvvetlendiriyor. Hatırlarsanız, iPhone 4S’in tanıtımı için gönderilen davetiyelerde de “Let’s talk iPhone” diye bir slogana yer verilmiş ve konuşma fiiline gönderme yapılmıştı. Söz konusu etkinlikte Siri başrol oyuncularından biri oldu.

2012 model iPad’in neye benzediğini, ne gibi özellikler barındırdığın görmek için saatler kaldı. Gelişmeleri en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacağınızı belirtelim. Akşam saat 8’de sizleri bu sayfalara bekliyoruz.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER