DosyaManşetler

Yeni iPad Pro ve yeni MacBook Air karşı karşıya

ipad pro 2020

Apple yeni iPad Pro ve MacBook Air‘ın duyurularını yaptı. iPad Pro ile birlikte tanıtılan yeni klavyeli kılıf izleme dörtgeni taşıyor, bu nedenle bir dizüstü bilgisayarın yapabileceği işleri, onun sunacağı deneyime eşdeğer biçimde yapma konusunda daha fazla yardımcı oluyor.

Magic Keyboard olarak adlandırılan izleme dörtgenli ve klavyeli kılıfıyla birlikte satın alındığı takdirde iPad Pro, bir klavye ve izleme dörtgeni taşıyan aynı boyuttaki cihazlarla, tabii ki MacBook Air’la da meydan okuyan bir ürün hâline geliyor. Tabii ki, iPad Pro hâlâ bir tablet, MacBook Air da bir dizüstü bilgisayar. Ancak ikisi de çeşitli işleri yapma konusunda birbirinden daha iyi hâle geliyor.

Geçen yıl çıkan iPadOS sayesinde Apple’ın tabletlerine biraz daha bilgisayar tadında özellikler getirilmişti. Daha güçlü bir Dosyalar uygulaması, bir uygulamanın birden fazla pencerede aynı anda açılabilmesi ve Safari’de web sitelerinin masaüstü görünümünde açılması da bunlar arasında bulunuyor.

Eğer iPad Pro’yu ana bilgisayarınız yapmak isterseniz, bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile yaptığınız işleri yapabildiğinden emin olmanız gerekiyor. Uzun zamandır kullandığımız iPad Pro, Teknoblog için içerikleri hazırlama konusunda bize yeteri kadar yardımcı oluyor. Chrome üzerinden yazar paneline erişmek, Twitter’ı takip etmek, Slack üzerinden iletişim kurmak veya Adobe Premiere Rush gibi uygulamalar üzerinden sosyal medya videoları hazırlamak gibi işleri iPad Pro ile uzun zamandır, bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duymadan yerine getirebiliyoruz. Şimdi iPad Pro’ya eklenen izleme dörtgeni sayesinde fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarında verimlilik daha da artacaktır.

Yeni Magic Keyboard’un izleme dörtgeni sayesinde daha fazla bilgisayar işini yerine getirmek mümkün olabilir. Ancak başlangıçta tüm yeni kullanım senaryoları da mümkün olmayacak gibi görünüyor. En başta metin seçme ve düzenleme gibi daha basit işlerle yetinmek gerekebilir.

Sonuç olarak, Apple’ın dışında henüz hiç kimse yeni izleme dörtgenli kılıfın ve iPad Pro’nun kullanım senaryolarını test etmedi. Yeni iPad Pro 25 Mart’ta satışa sunulacak. Magic Keyboard ise mayıs ayında çıkacak. Fare ve izleme dörtgeni desteği getiren iPadOS 13.4 yazılımı ise 24 Mart’ta yayınlanacak. Bu nedenle yeniliklerin pratikteki yansımalarını görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Seçim yapmak daha zor, çünkü MacBook Air da uzun zamandır arzu edilen güncellemeleri aldı. Daha güvenilir ve sağlam bir makas yapılı tuşlara sahip klavyesi var. Ayrıca 10. Nesil Intel Ice Lake işlemci seçenekleri, iyileştirilmiş grafik işlemci birimi, 256 GB temel depolama kapasitesi gibi özelliklerle geliyor. Fiyat konusunda ise yeni iPad Pro ile karşılaştırılabilir seviyelerde bulunuyor.

Karar veremeyenler için aşağıdaki karşılaştırmalı özellikler tablosu yardımcı olacaktır. Ancak bir noktayı hatırlatmakta fayda var; eğer yeni iPad Pro’yu ve Magic Keyboard’u satın almayı düşünüyorsanız, henüz pek fazla test edilmemiş bir deneyimi tercih edeceğinizi ve bu deneyimin ilk kullanıcılarından bir tanesi olacağınızı unutmamanız gerekiyor.

Magic Keyboard’lu iPad Pro çok ilginç bir cihaz gibi görünüyor, ancak henüz birçok bilinmeyeni var. Ne var ki, MacBook Air sayesinde bilinmeyeninin az olduğu, ne ile karşılaşacağınızı bildiğiniz bir deneyim sizi bekliyor.

[table id=29 /]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER