ManşetlerTeknoloji

Yeni iPad Pro ve M3 işlemcili MacBook Air için üretim çarkları dönmeye başladı

yeni ipad pro

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında yeni iPad Pro ve M3 işlemcili MacBook Air için üretimin başladığı bilgisini paylaştı. İki ürünün de mart ayının sonunda satışa sunulması bekleniyor.

Gurman’a göre, Cupertino merkezli şirket mart ayında yeniden tasarlanmış ve OLED ekranlı iPad Pro’ları, 12.9 inç ekranlı iPad Air‘i, ve M3 işlemcili 13 ve 15 inç ekranlı MacBook Air modellerini tanıtacak.

Apple 2023 boyunca yeni bir iPad çıkarmamıştı. Tablet modellerini yenilemeyi 2024’e bırakan şirketin bu aşamada ilk olarak iPad Pro ve iPad Air’i yenilemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Mark Gurman’a göre, yeni iPad Pro ile birlikte bazı yeni aksesuarlar da sunulacak. Bunlardan birisi de alüminyum tabanlı Magic Keyboard klavye olacak. iOS 17.4 beta sürümündeki kodlar ise iPad Pro’da yatay konumlandırılmış bir ön kameranın olacağının sinyalini veriyor.

Yeni iPad Pro OLED ekranla gelecek

2024 model iPad’lerdeki en büyük yenilik OLED panel olacak gibi görünüyor. Apple ilk kez tabletlerinde OLED panele yer verecek. Böylelikle yeni iPad’de ekran daha zengin renkler, daha yüksek kontrast sunacak ve pil tüketimi de daha verimli olacak. 12.9 inç ekranlı iPad Air ise 12.9 inç ekran seçeneğini daha uygun bir fiyat karşılığında sunmayı mümkün kılacak.

M3 işlemcili MacBook Air daha sade bir model olacak

M3 işlemcili MacBook Air serisinin daha sade bir model olması ve aynı endüstriyel tasarımı koruması bekleniyor. Buradaki en önemli yenilik ise Apple’ın 14 inç ekranlı MacBook Pro ile kullanıma sunduğu M3 işlemci olacak. Apple bu işlemciyi hem 13 hem de 15 inç ekranlı modelde sunacak.

İLGİLİ HABERLER