ManşetlerTeknoloji

Yeni iPad Pro ve Air, mayıs ayının ilk günlerinde resmiyet kazanabilir

ipad pro 2020 inceleme yeni ipad pro

Apple’ın yeni iPad modelleri uzun süredir bekleniyor. Tabletlerin çıkış tarihi konusunda ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Cupertino merkezli şirketin yeni tabletleri mayıs ayının ilk günlerinde gözler önüne çıkacak.

Apple’ın mayıs ayında kullanıcıların karşısına OLED ekranlı iPad Pro ve daha hızlı bir Air çıkarması bekleniyor. Air için 12.9 inç ekran seçeneğinin sunulması da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu dedikodular uzun süredir gündemde olduğu için doğru olma ihtimalleri de yüksek görünüyor.

Pro’da OLED ekran dışında bir diğer takviye de Apple’ın M3 işlemcisi olacak. Bu işlemci hâlihazırda bazı Mac’lerde de mevcut durumda. Yeni tabletlerle birlikte yenilenmiş Apple Pencil ve Magic Keyboard’un da tanıtılması öngörülüyor. Magic Keyboard’da uzun süredir bir değişiklik yapılmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Yeni Air’in de selefinden farklı bir işlemciyle yenilenmesi bekleniyor. Ancak bu işlemcinin hangisi olacağı bilinmiyor. Hâlihazırda iPad Air’de M1 işlemci bulunuyor. Apple’ın M3’ün Pro modele ayırdığı biliniyor. Bu da M2’yi güvenli bir tahmin haline getiriyor.

Yeni iPad Air için 12.9 inç ekran seçeneği de sunulacak

Apple bir taraftan da iPad Air için ilk kez 12.9 inç ekran seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Şirket şimdiye kadar bu seride en büyük ekran boyutu 10.9 inç olmuştu. 12.9 inç Air’in daha küçük ekranlı Air’den daha yüksek bir fiyatla satılmasına kesin gözüyle bakılsa da, bu tablet 12.9 inç ekran seçeneği için en uygun seçenek olacak.

Gurman daha önce yeni iPad modellerinin M3 işlemcili MacBook Air ile birlikte tanıtılacağını iddia etmişti. Ancak MacBook Air M3, kısa süre önce yanında tabletler olmadan gözler önüne çıkmıştı. Gurman, Apple’ın tanıtım takviminin cihazların yazılımı üzerinde çalışmayı bitirmek ve ihtiyaç duydukları “karmaşık yeni üretim tekniklerinden” kaynaklanan aksaklıkları gidermek için ertelendiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER