Teknoloji

Yeni iPad Pro modelleri iPhone’ları şarj etmek için kullanılabilecek

ipad pro iphone sarj

Apple yeni iPad Pro modelleriyle birlikte kendisi için önemli bir değişime imza atarak Lightning yerine USB-C girişini tercih etti. Söz konusu tercih, yeni tabletlere ekstra bir kullanım alanı daha sağlıyor. Yeni iPad Pro’lar iPhone’ları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

Bu özelliğin sadece iPhone’lar ile sınırlı olmaması ve başka telefonların da yeni iPad Pro’lar ile şarj edilebilmesi muhtemel görünüyor. Bunun için iPhone’u iPad Pro’nun USB-C girişine bağlamak yeterli oluyor.

Apple’dan yeni iPad Pro’ların şarj gücü konusunda bilgi verilmiş değil. Ancak tabletin başka bir iPad’i veya Mac’i şarj etmeye yetecek gücü sağlaması pek olası görünmüyor. Yine de, telefonunun şarjı konusunda sıkıntı yaşayanlar için Apple’ın sunduğu çözümün işe yarayacağı söylenebilir.

Yeni iPad Pro modelleriyle birlikte iPhone’unu şarj etmek isteyenlerin bir USB-C Lightning kablosuna sahip olması gerekiyor. Söz konusu kablo, iPhone kutularından çıkmıyor. Dolayısıyla bu imkandan yararlanmak isteyenlerin ekstra para ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER