Teknoloji

Yeni iPad Pro MagSafe desteğiyle gelebilir

ipad pro 2020 inceleme yeni ipad pro

Apple iPhone‘larda 2020’den bu yana MagSafe desteği sunuyor. Mıknatıslar aracılığıyla kablosuz şarjı kolaylaştıran bu teknoloji, manyetik olarak takılan aksesuarlara için de kapı açıyor. Apple bu teknolojiyi tabletlere de taşıyacak gibi görünüyor. MacRumors sitesinin haberine göre, 2024’te çıkacak olan yeni iPad Pro da şarj desteğiyle gelebilir.

iPad gibi metal arka panele sahip cihazlar kablosuz şarj teknolojisini desteklemiyor. Ancak Apple’ın 2024 model iPad Pro’larda tasarım değişikliğine gidebileceği belirtiliyor. Bu tasarım değişikliği kesin olmasa da, MagSafe desteği için cam veya plastik arka panele geçiş yapılması muhtemel görünüyor.

MacRumors sitesinin haberinde MagSafe desteğiyle Mac’lerde kullanılan kablolu şarj çözümünden bahsediliyor olabileceği uyarısı da yapılıyor. MagSafe, Mac’lerde kablolu şarj için manyetik bağlantı özellikli bir konnektör olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni iPad Pro MagSafe desteği sayesinde akıllı ekran olarak kullanılabilir

Yeni iPad Pro ile MagSafe kablosuz şarj desteğinin sunulması yerinde ve faydalı bir ekleme olabilir. Hem iPad için şarj seçeneklerinin artması hem de mevcut MagSafe aksesuarlarının kullanım sahalarının çeşitlenmesi kullanıcılara iki yönlü bir fayda sağlayabilir. MagSafe desteği sayesinde iPad Pro’yu bir tür akıllı ekran olarak kullanmak da kolaylaşabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER