Teknoloji

Yeni iPad Pro Lightning yerine USB-C girişiyle gelebilir

yeni ipad pro

Yeni iPad Pro ile ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple’ın yeni iPad Pro’da ekran çerçevesini incelteceği ve Face ID teknolojisini tablete ekleyeceği yönündeki haberler daha önce gündeme gelmişti. Tanıtıma az bir süre kalmışken, iPad Pro’nun yeni versiyonuna ilişkin ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni iPad Pro’da Lightning girişi yerine USB-C’nin bulunabileceğini belirtti.

Apple’ın kendi teknolojisi olan Lightning konvektöründen şu anda uzaklaşmaya başlaması pek yakın bir ihtimal gibi görünmüyor. Ancak Apple’ın yeni iPad Pro ile birlikte Lightning USB-C kablosu ve USB-C şarj adaptörü sunacak olması, gerçekleşmesi daha muhtemel bir senaryoya benziyor. Ancak Kuo’nun geçmişteki isabetli öngörüleri, bu ihtimali gerçekliğe biraz daha yaklaştırıyor.

Lightning yerine USB-C konvektörünün tercih edilmesi, Apple’ın iPad Pro’yu bilgisayarın yerine koyma iddiasının gerçekleşmesine yardımcı olabilir. Kuo’ya göre, bu değişimin bir parçası olarak yeni iPad Pro ile birlikte 18W gücünde bir şarj adaptörü sunulacak.

Yeni iPad Pro, büyük ihtimalle Apple’ın 12 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkacak. Ancak etkinlikte tanıtılacak ürünler yeni tabletle sınırlı kalmayacak. Duyurulması beklenen diğer ürünlere ilişkin olarak da öngörülerde bulunan Ming-Chi Kuo, 6.1 inç LCD ekranlı modelin iPhone Xs ve iPhone Xs Plus olarak anılan modellere kıyasla daha ileri bir tarihte satışa sunulabileceğini belirtti. 6.1 inç ekranlı modelin iPhone Xc veya iPhone Xr adını taşıyabileceği söylense de, henüz bu konu netleşmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER