Teknoloji

Yeni iPad Pro için OLED panel üretimi başladı

ipad pro 2020 inceleme yeni ipad pro

Apple’ın yeni iPad Pro‘da OLED ekrana yer vereceği uzun süredir bilinen ancak resmi olarak doğrulanmayan şeyler arasında yer alıyor. Güney Kore kaynaklı yeni bir habere göre, söz konusu OLED paneller için üretim başladı. OLED panellerin Samsung ve LG tarafından üretileceği söyleniyor.

Daha önce çıkan haberlerde LG’nin OLED panel üretimine şubat ayı itibarıyla başlayacağı belirtilmişti. Ancak son iddiaya göre, LG’de de üretim çarkları şimdiden dönüyor. Şirketin ilk etapta 12.9 inçlik panelleri ürettiği, 11 inç OLED panel içinse üretimin henüz başlamadığı söyleniyor.

Cupertino merkezli şirketin OLED ekranlı iPad Pro’ların yanı sıra iki yeni iPad Air’i de tanıtması bekleniyor. Apple’ın bir diğer OLED panel tedarikçisi Samsung’un da bu hafta itibarıyla üretime başlayacağı söyleniyor. The Elec’in haberinde Samsung’un 10.9 inç, LG’nin ise 12.9 inç panel üretimine odaklanacağı belirtiliyor.

Yeni iPad Pro ile birlikte yeni aksesuarlar bekleniyor

Yeni iPad Pro’nun fiyat detayları şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Apple’ın yeni tabletlerinin kalbinde M3 işlemcinin bulunması muhtemel görünüyor. Bunun da bir önceki nesle göre fiyatın artabileceği anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirketin yeni tabletleriyle birlikte yeni aksesuarlar sunması da muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER