Teknoloji

Uzun süredir beklenen yeni iPad Pro çok yakında gözler önüne çıkacak

ipad pro 2020 inceleme yeni ipad pro

Apple’ın yeni iPad Pro modelleri uzun süredir bekleniyor. Şirketin yeni tabletlerinde 2018’den beri yapmadığı seviyede değişiklikler yapacağı söyleniyor. Ancak yeni iPad Pro’ların ne zaman tanıtılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. 9to5Mac sitesi, bu konuda çıkan son söylentileri bir araya getirdi.

Bloomberg’den Mark Gurman, uzun süre boyunca yeni iPad Pro’nun mart ayının sonlarında ya da nisan ayının başlarında tanıtılacağını belirtmişti. Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında da bu öngörüsünü tekrarlarken, çıkış takviminin yeni tablet için tasarlanan iPadOS 17.4 güncellemesine bağlı olduğunu dile getiriyor.

Gurman, şu ifadeleri kullandı: “Aralık ayında yeni iPad Pro’nun M3 MacBook Air’den sonra, yani ‘mart sonu civarında’ geleceğini söylemiştim. O zamandan bu yana, güncellenmiş modeller için tasarlanmış iPadOS 17.4’ün mart ayı sonuna kadar, hatta nisan ayına kadar tamamlanmayacağını defalarca söyledim. İşletim sistemi tamamlandığında, Apple’ın onu yeni donanıma kurulmak üzere fabrikalara göndermesi gerekiyor. Bu süreç birkaç hafta sürebilir ve muhtemelen bizim gelecek ayın ilerleyen günlerine kadar sabretmemiz gerekebilir. Haberlerimde bir değişiklik yok, sabırlı olun.”

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan analist Ross Young ise yeni iPad Pro’ların sevkiyatının nisan ayı itibarıyla başlayacağını söylüyor. Bu iddia, Gurman’ın öngörüleriyle örtüşüyor. Young’a göre, 11 inç iPad Pro’nun üretimi, 12.9 inç ekranlı modelin arkasında seyrediyor. Dolayısıyla ilk etapta 11 inç modeli bulmanın zor olabileceği belirtiliyor.

Yeni iPad Pro, 26 Mart’ta tanıtılabilir

Son zamanlarda yapılan iki paylaşım da, yeni iPad Pro’nun duyurusunun çok uzak olmadığını gösteriyor. Bunlardan birinde Apple’ın 26 Mart’ta iPad’le ilgili bir duyuru yapabileceği belirtiliyor. Amazon’da görülen ve üçüncü taraf üreticiler tarafından hazırlandığı anlaşılan kılıf ve diğer aksesuarların ürün sayfaları da yeni iPad Pro’nun 26 Mart’ta tanıtılacağı beklentisini kuvvetlendiriyor.

Yeni iPad Pro modellerinde OLED ekranların bulunmasına, kasanın incelmesine, M3 çipiyle performansın artmasına ve aksesuarların yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu öngörülerin doğruluğunu yakında anlamak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER