Teknoloji

Apple yeni iPad Pro’da ekran çerçevesini küçültecek

yeni ipad pro

Apple’ın iPhone 16 serisinin tüm üyelerinde ekran çerçevesini küçülteceği iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin yakında tanıtılacak yeni iPad Pro için de benzer bir yaklaşımı benimsediği söyleniyor. Apple’ın 2024’ü “çerçeve küçültme yılı” olarak belirlediği anlaşılıyor.

Apple’ın yeni tabletini gelecek hafta veya nisanın ilk haftasında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. 11 inç ekranlı iPad Pro’nun 7.12 mm, 12.9 inç ekranlı tabletin ise 7.08 mm çerçeveyle geleceği söyleniyor.

Bu da Apple’ın ekran çerçevesini bir önceki nesle kıyasla yüzde 10 ila 15 arasında küçülttüğü anlamına geliyor. Şirketin yeni Pro tabletlerde M3 işlemciye, yatay ön kameraya, arka kamera iyileştirmelerine ve belki MagSafe kablosuz şarj desteğine yer vereceği söyleniyor.

Yeni iPad Pro, OLED panelle incelecek

Apple’ın yeni tabletiyle birlikte Magic Keyboard’u da kısmen alüminyum bir kaplamayla yenilemesi bekleniyor. Apple Pencil de yenilenecek unsurlar arasında sayılıyor. Yeni iPad Pro’nun OLED panelin varlığıyla şimdiye kadarki en ince iPad olacağı da söylentilerden biri.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER