Teknoloji

Yeni iPad modelleri Apple’ın yönetim binası etrafında test ediliyor

yeni ipad modelleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni ipad modelleriApple yeni iPad modellerini tanıtmaya mı hazırlanıyor? Bu sorunun cevabı şu an için netleşmiş değil, ancak bir haber, şirketin kendi bünyesi içinde yeni modelleri test etmekte olduğunu gösteriyor.

TechCrunch’ın haberine göre, mobil pazarlama şirketi Fiksu, Cupertino’da yeni modellerin test edilmekte olduğunu saptadı. Bununla birlikte yakındaki birtakım noktalarda da bu tabletler test ediliyor. Bu durumun Apple’ın bu ilkbaharda iPad serisini yenilemeyi planladığına dair söylentileri destekliyor.

Fiksu’nun ham veri kayıtları dört farklı modeli işaret ediyor. Ancak şirketin daha önceki iki iPad Pro modelinin çıkışından önce de benzer sayıda cihazın test edildiğini saptadığını belirtmek gerekiyor. Yani, tanıtılan model sayısı görülenden daha düşük olabilir.

Fiksu verileri takip ve nitelendirme odaklı yazılım geliştirme araç setinden elde ediyor ki, söz konusu paket binlerce mobil uygulamada kullanılıyor. Tabii ki, Apple da en yeni iPad modellerini birçok yüklü uygulamayla birlikte test ediyor. Bu da Fiksu’nun, Apple’ın yönetim binası yakınlarında test edilen yeni modelleri belirlemesi ve izlemesini mümkün hâle getiriyor.

Apple’ın 12.9 inç iPad Pro modelini güncellemesi, aynı zamanda 10 inç veya 10.5 inç ekranlı, daha ince ekran çerçevelerine sahip yeni bir model çıkarması, bununla birlikte daha uygun fiyatlı 9.7 inç modeli de tutması bekleniyor. Söz konusu Apple haberleri olduğunda güvenilir bir kaynak ve tahmin noktası olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone 7’de yer alan A10 işlemcisinin güncellenmiş versiyonu olan A10X yongasına sahip olan iki daha büyük ekranlı model ve A9 yongaları daha düşük fiyatlı bir başka model tanıtacağını öne sürüyor.

Apple nisan ayında Apple Park olarak adlandırdığı yeni yerleşkesine taşınmaya başlayacak. iPad’lerin tanıtımının da bu yerleşke içinde yer alan ve 1000 kişilik kapasiteye sahip Steve Jobs tiyatrosunda yapılması bekleniyor. Gelişmeler her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER